Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Kristdemokraterna styr färdtjänsten mot totalhaveri"

Mona Rudenfeldt riktar i en insändare kritik mot färdtjänsten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Färdtjänsten är totalt misslyckad, menar Mona Rudenfeldt.

Bild: Patricia Ståhl

Annons

"Bevara färdtjänsten från Socialdemokraterna", skriver KD-politikern Fredrik Wallén i NP 7 juni 2022.

Samtidigt påstår regionen att vi ska ha valfrihet! Den valfriheten vad gäller färdtjänsten är väl så nära monopol som man kan komma? Ett konsortium, Cabinline kallar sina bilar Sverige taxi och är gula med blå text. Taxi kurir och i någon mån Taxi Stockholm ingår.

Annons

Den upphandlade ”expertisen” resebeställningen är en utlagd verksamhet som endast med nöd och näppe talar och förstår sin manual i svenska språket. Problem då man som exempel inte kan skilja ”Björn” från ”Björk” i vägnamn.

Annons

Att resebeställningen dessutom föreslår att vi färdtjänstresenärer ska välja andra färdsätt då de inte har några bilar, gör oss inte mindre frustrerade. Har man antagit en upphandling bör man åtminstone utföra sitt uppdrag Men så sker alltså inte. Men uppdraget har man monopol på.

Detta håller icke, bästa Fredrik Wallén! Bort men denna organisation, som uppmanar oss att resa på ”annat sätt”. Vi som har tillstånd att resa med färdtjänst har speciella skäl till det. Läkare, biståndshandläggare och färdtjänstnämnd har alla godkänd våra skäl till färdtjänsttillstånd. Då ska vi också ges möjlighet att resa med färdtjänsten, det är er skyldighet att se till.

Bevara färdtjänsten från KD!

Mona Rudenfeldt, Nynäshamn

Annons

Annons

Till toppen av sidan