Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Bouveng fabulerar fritt om Rumbagården!"

Christer Dahl (S) riktar i en insändare kritik mot Moderaternas historieskrivning gällande Rumbagården.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Christer Dahl (S) anser att kommunalrådet Harry Bouveng (M) har fel gällande Rumbagården.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

När jag läser om Harry Bouvengs (M) kritik mot det socialdemokratiska initiativet till att starta ett allaktivitetshus uppe vid Backlura slås jag inte bara av den negativa inställningen utan även det fria fabulerandet för, att inte säga direkta lögnerna om Rumbagården. En fritidsgård som en gång i tiden fanns i området.

Bouvengs kritik bygger på det högst märkliga påståendet, att Rumbagården som lades ner i början på 2000-talet inte alls bidrog till, att stärka sammanhållningen i området utan snarast istället förstärkte segregationen och att det var därför den flyttades ner till Nickstadalen. Ett påstående så absurt, att det inte får stå oemotsagt!

Annons

Annons

Då undertecknad arbetade som kultur- och fritidschef i kommunen vid denna tid kan jag istället direkt redogöra för den faktiska sanningen bakom varför Rumbagården lades ner.

För det första var Rumbagården en ideellt föreningsdriven verksamhet som endast erhöll ett begränsat kommunalt bidrag för att kunna hålla öppet de flesta kvällar i veckan. När föreningen som inte bara samarbetade med kultur- och fritidsavdelningen utan även förtjänstfullt med såväl socialtjänst som polis signalerade, att man inte längre orkade driva verksamheten i samma omfattning som tidigare beslutade man, att helt avveckla den samma.

I samma veva beslutade kommunen, att flytta den kommunala fritidsgårdsverksamhet som bedrevs i källarplanet till Folkets Hus och som gick under benämningen ”Down Under” ner till Nickstadalen. Flytten innebar samtidigt ett namnbyte till ”Allaktivitetshuset”.

Kommunen beslutade då också, att de kommunala medel som frigjorts i och med nedläggningen av Rumbagården istället skulle användas till, att stärka finansieringen av Allaktivitetshuset. Verksamheten flyttades senare upp till Alkärrsplan och där ligger den än idag under namnet ”Villan”.

Avslutningsvis kan bara konstateras, att de allra flesta människor är helt införstådda med, att vi alla behöver varandra. Att vi därför också behöver mötesplatser att träffas på. Ung som gammal, oavsett kön!

Annons

Som ett ord på vägen till Harry Bouveng vill jag bara säga: Det hade varit mer klädsamt om du försökt ta reda på fakta i denna fråga innan du tog till orda. Lögner brukar straffa sig. Dessutom är det väl ganska pinsamt när de avslöjas, eller hur?

Christer Dahl (S), ordförande, Socialdemokraterna i Nynäshamn

Annons

Annons

Till toppen av sidan