Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Riktiga åtgärder krävs för att bekämpa segregation"

Gittan Engström skriver i en insändare att det behövs riktiga och verkningsfulla åtgärder för att bekämpa segregation och sociala problem.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att rusta upp offentliga miljöer på Backlura är nog bra, men mer än så behövs, anser Gittan Engström.

Bild: Carina Albin

Annons

Oppositionsrådet Patrik Isestad (S) anser att ett allaktivitetshus skulle bidra till mindre segregation i Backlura. Kommunalrådet Harry Bouveng (M) håller inte med.

Att göra små insatser för stunden gynnar varken de boende i Backlura eller kommunen. Att renovera fotbollsplanen är nog ett steg i rätt riktning, men alla spelar inte eller är intresserade av fotboll.

Annons

Ett allaktivitetshus kan också vara ett steg i rätt riktning, men det måste göras mycket mer innan det är för sent och Backlura blir en del av de riskområden som myndigheterna idag inte har kontroll över. Ska Backlura bli ett riskområde här i Nynäshamn? Det har ju redan börjat med skjutningar och ökad drogförsäljning. Gör något vettigt innan det blir för sent som i många andra orter.

Annons

I stället för att låta Backlura bli ett riskområde, med så småningom kriminell påverkan, varför inte satsa på stadsdelen genom att tillsätta närpoliser som kan lära känna dem som bor i området, satsa mer på socialt uppsökande verksamhet och visa att man inte tillåter kriminell verksamhet?

Det kostar, ja, men inte tillnärmelsevis så mycket när det är för sent. Det handlar om människor, som alla har rätt att leva ett gott liv. Hjälp dem tidigt, innan det blir för sent!

I alla de orter i Sverige som drabbats av att vara riskorter, har arbetet börjat för sent. Ska det hända i Nynäshamn också?

Gittan Engström

Annons

Annons

Till toppen av sidan