Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Gröna prioriteringar skulle göra Nynäshamn till en bättre kommun"

Miljöpartiet i Nynäshamn skriver i ett insändarsvar om sina lokala prioriteringar.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Välutvecklade gång- och cykelvägar samt välskötta gröna ytor är två saker som Miljöpartiet anser att Nynäshamns kommun måste bli bättre på att prioritera. Foto: Magnus Andersson/TT

Bild: TT

Annons

Först vill vi önska Harry Bouveng (M) en skön pension, men innan han lämnar den politiska scenen vill Miljöpartiet bestrida hans påståenden i en insändare i NP.

Vår avsikt är inte att höja kommunalskatten när samhället går mot sämre tider, i vår budget fördelar vi posterna så att vi får bäst samhällsnytta för skattepengarna. Kommunens invånare kan i höst kan få välja att rösta på Miljöpartiet, som i kommunen prioriterar skolan, vården och omsorgen.

Annons

Annons

Här, till skillnad från alliansen, möter vi förvaltningarnas önskemål och prioriterar dessa posterna och ger dem realistiska förutsättningar för att driva en trygg och hållbar kommun.

Miljöpartiet vill se:

• En grön omställning till ett hållbart stads- och landsbygdsmiljö med närodlade råvaror, laddstolpar, bättre kollektivtrafik och grön energi.

• En skolmiljö, där lärmiljön och fritidsmiljön värnar elevernas, lärarnas och andra pedagogers motivation. Med långsiktiga framtida satsningar vill vi uppmuntra ungdomar till ett positivt samhällsansvar.

• En vård- och omsorgmiljö som utvecklas och förbättras och där personalen upplever att de har bra arbetsförhållanden.

• En livsmiljö som prioriteras med välutvecklade gång- och cykelvägar och välskötta gröna ytor där folk kan mötas och umgås med skydd av solskydd, för skugga och nedkylning i ett varmare klimat.

Nynäshamns kommunfullmäktige har beslutat hur Agenda 2030 ska införas, för oss är det viktigt att det arbetet hålls aktuellt och får de resurser som behövs enligt Parisavtalet och Sveriges klimatfärdplan.

För Miljöpartiet i Nynäshamn:

Emma Solander, Kerstin Andersson, Lennart Thunqvist, Bengt Holwaster, Mattias Delin, Eva Dannstedt Branting, Johan Forsberg, Lisbeth Jonsson, Per Alexandersson, Pia Edfors, Leif Branting, Anna Evans, Mats Norberg, Nina Jonsson, Ann Brising

Annons

Annons

Till toppen av sidan