Annons

Annons

Annons

Insändare
"Isestad, vad består framtidsutmaningen av?"

Bo Persson (L) svarar på Patrik Isestads (S) insändare ”Ett nytt Nynäshamn kräver en ny politik”.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Patrik Isestad påstår i NP att ”politiken har under lång tid varit dålig på att prioritera välfärdens kärnuppgifter”. Jag undrar vad han menar med lång tid. Är det de många årens S-styre eller menar han den senaste mandatperioden?

Han påstår också att det inte råder något tvivel om denna dåliga prioritering. Det tycker jag är ett märkligt påstående. Jag, som varit aktiv i kommunpolitiken i tjugo år, vet att under de åren har för mitt parti de viktigaste prioriteringarna varit äldreomsorg och skola. Detta har gällt såväl när vi styrt tillsammans med (S) som med allianspartierna.

Annons

Annons

Isestad skriver också att en ny politisk ledning ska städa upp bland kommunens byråkrati. Betyder det att ett antal tjänstemän ska sparkas? Självklart måste man alltid se över den administrativa verksamheten. Men, en så omfattande och komplicerad verksamhet som den kommunala, måste ha administrationspersonal som dels kan styra verksamheten och som även kan förse politikerna med faktaunderlag för beslut.

Isestad menar att S efter valet ska påbörja något han kallar Framtidsutmaning 2030. I S förslag till planeringsbudget för 2023 står att en tillförordnad kommundirektör ”kommer därför att få en speciell och tidsbestämd uppdragsbeskrivning av tillträdande ny politisk ledning (#framtidsutmaning 2030).” Ingenstans i budgetdokumentet framgår det vad denna framtidsutmaning skulle bestå av.

Bo Persson (L)

Bo Persson (L), politiker i Nynäshamns kommun. Foto: Pressbild

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan