Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
”Starta en teknikskola”

Liberalerna i Nynäshamn föreslår i en insändare att en teknikskola ska startas i Nynäshamn.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Den digitala utvecklingen har bidragit till att många nya företag har skapats som är baserade på teknisk innovation", skriver Mikael Persson (L).

Bild: TT

Annons

Sverige har länge varit ett framgångsrikt innovationsland med många världsunika tekniska lösningar på olika problem. Vissa av dem används varje dag och inte minst den digitala utvecklingen har bidragit till att många nya företag har skapats som är baserade på teknisk innovation. När det gäller antalet patentansökningar placeras vi oss i det absoluta toppskiktet globalt.

Annons

Nyfikenhet leder till teknisk innovation. För att denna positiva utveckling ska fortsätta behöver intresset för tekniska utbildningar och yrken främjas. Barn har ofta ett stort teknikintresse som tyvärr inte sällan svalnar med åren vilket långsiktigt är ett problem för företag som behöver rekrytera.

Annons

Under flera år fanns ett samarbete mellan Nynäshamns kommun och KTH inom ramen för satsningen Road 2 Science, något som bland annat gav upphov till Maker space som flera lärare drev i kommunens grundskolor och som sommaraktivitet. Vi behöver få ny fart på denna satsning.

Vi föreslår att en teknikskola, motsvarande naturskolan, startas i Nynäshamn för att behålla barn och ungdomars teknikintresse. Näringslivet i kommunen får gärna också vara med och bidra på olika sätt till en sådan satsning. Det skulle vara en långsiktig investering för att teknikbaserade företag ska få lättare att rekrytera framöver.

Mikael Persson (L), för Liberalerna Nynäshamn

Annons

Annons

Till toppen av sidan