Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Inför en kulturcheck för alla barn"

Mikael Persson (L) skriver i en insändare om att införa kulturcheckar för barn.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liberalerna föreslår ett system med kulturcheckar för barn. De skulle man till exempel kunna använda till att lära sig att spela ukulele.

Bild: TT

Annons

Målen för kulturpolitiken bör utgå från frihet, mångfald och kvalitet. En liberal kulturpolitik är en garant för kulturell mångfald samtidigt som kulturarvet hålls levande. Principen om armlängds avstånd ska gälla och säkras, det vill säga att det är kulturskapare som fattar de konstnärliga besluten, inte politiker.

I Nynäshamn finns ett stort utbud av kulturell verksamhet som riktar sig till barn – både kommunal och privat. Deltagandet skiljer sig väldigt mycket åt mellan olika barn, där barn med högutbildade föräldrar är mer aktiva. Vi vill göra kulturutövandet mer jämlikt och attraktivt för alla.

Annons

Annons

Vi vill att Nynäshamns kommun erbjuder alla barn i åldern 6–12 år en årlig kulturcheck som ska motsvara kostnaden för att delta i en kulturaktivitet i exempelvis kulturskolan eller hos en privat anordnare. Det skulle leda till att fler barn ägnar sig åt kultur på fritiden samt till ökad konkurrens mellan fler kursanordnare.

Mikael Persson (L), för Liberalerna Nynäshamn

Annons

Annons

Till toppen av sidan