Annons

Annons

Annons

Läsartext
Lyckad vägkyrka i Ösmo

Under juli månad hände det mycket vid Ösmo kyrka.

Text

Detta är en läsartext.

Somrigt vid sockenstugan i Ösmo. Foto: Lars-Åke Svenheden

Annons

Årets sista våffelcafé avslutade sommarens vägkyrkoperiod på kyrkbacken i Ösmo.

Under perioden på vardagarna har kyrkans egen personal skött serveringen samt guidning i kyrkan medan olika föreningar har engagerats på helgerna. Den sista helgen var det föreningen Konst och Hantverk i Nynäshamn, som med stort engagemang gräddade och serverade våfflor.

Annons

Kö började redan uppstå före utannonserad tid 12.00. Men med säkra kort i köket, Maja Jibbefors, Inga-Maj Jacobsson och Elisabeth Sommerhagen som vispade våffelsmet och grädde samt gräddade, så var det inga problem. Lena Jibbefors, Veronica Gradin och Julia Seidel sprang i högt tempo och serverade efterlängtade våfflor till kunderna.

Annons

De fick också ta emot beröm för mycket goda våfflor. Strömmen försvann men det löste sig med tiden. Mycket disk blev det men Marianne Levin ordnade så att allt blev diskat och hon hann med att koka kaffe också. Ingela Nilsson tog upp beställningar och tog betalt. Hon kunde mot slutet av helgen räkna cirka 370 sålda våfflor. Så nog var det en jobbig helg.

Våffelcaféet på kyrkbacken har under perioden varit ett mycket populärt resmål och inte minst vår kyrka med målningar av Albertus Pictor. Här möts människor och samtalar. En gång i veckan kunde man ställa ”prällen” mot väggen. En dag i veckan förkom någon form av tankar och toner.

I kyrkan fanns alltid en sakkunnig guide, sista helgen var det Arne Tillbom och Siv Wahlberg. De fyra tidigare helgerna har serveringen skötts av andra ideella föreningar. Guidning i kyrkan genomfördes av kunniga guider som har genomgått särskild kurs som i huvudsak handlar om Albertus Pictors målningar och kyrkans historia. På vardagar var det kyrkans egen guide Fredrik Lindström men på helgerna var det Inger Lidström, Lars-Åke Svenheden , Gun Hagman och Lou-Lou Hillstad.

Lars-Åke Svenheden

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan