Annons

Annons

Annons

Läsartext
Sång och musik på Café Gudby

Det bjöds på musik i Gudbykyrkan i Sorunda.

Text

Detta är en läsartext.

Dag, Kaisa och Jan. Foto: Max Möllerfält

Annons

På sommarkvällen är det härligt att få besöka någon plats där det bjuds på sång- och musikglädje.

Vi begav oss till Gudbykyrkan söndag den 31 juli, där vi fick lyssna till Emanuel och Sofie Reinholdsson. De är annars verksamma i Centrumkyrkan i Nynäshamn. Idag bjöd de på en innehållsrik och givande sångstund under rubriken ”Guds godhets rikedom”.

Programmet inleddes med psalmen ”I denna ljuva sommartid”, där alla besökande fick sjunga med. Emanuel och Sofie sjöng flera sånger tillsammans. Sofie sjöng även som solist och hon har en fin stämma som ljuder genom hela salen där vi satt. En trio med piano, cello och sång – denna gång av Annika Strid – blev ett fint sammansatt komplement.

Annons

Annons

Emanuel och Sofie Reinholdsson. Foto: Max Möllerfält

Vi kände oss väldigt tillfreds då vi lämnade Gudbykyrkan denna ljuva sommarkväll.

Söndagen den 7 augusti besökte vi åter Gudbykyrkan. Denna gång för att få lyssna till Dag Fagerhem med hustru Kaisa. Med dem var också Jan Hemdal, som spelade klarinett och saxofon.

Dag kommer från Vallentuna. Han började med att prata lite om ”då och nu”. Bland annat om mötet med Bernt Wåhleman – vår pastor i Gudbykyrkan – där det berättades att de har träffats för femtio år sedan. Ja, tiden går som vi vet, ganska fort!

Dag är en mångsidig sångare, så vi bjöds på ett mycket omväxlande program, där han spelade både piano, dragspel och gitarr.

Hustru Kaisa hanterade banjo. En del Evert Taube blev det, ”Här är den sköna sommar”, ”Som stjärnor små” och ”Rosa på bal”.

Dag är generös med att låta publiken vara med och sjunga. Visste ni läsare förresten, att Taube skrivit en fortsättning på ”Rosa på bal”? Den har han kallat ”Tango Rosa”. Till sist fick vi höra en psalm med text av Charles Westley och melodi av Thomas Bodström! Melodin heter ”Emanuel”, Dag sjöng och spelade gitarr och Jan spelade klarinett.

Annons

Bernt Wåhleman tackade de medverkande med varsin bukett vackra lysande solrosor. Han sade att det är något speciellt med solrosen, den står alltid vänd mot solen. Såsom vi ber i bönen ”Vänd ditt ansikte till oss”.

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan