Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Regionens sjukvård är bra – tack vare Liberalerna"

Bo Persson (L) skriver i en insändare om vården i Region Stockholm.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bo Persson (L).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Efter valet 2006 fick alliansen majoritet i Stockholms läns landsting, numera Region Stockholm, och jag blev ersättare i dess fullmäktige. En följd av att alliansen vann blev att en av mina partikolleger blev ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Så har det fortsatt under mandatperioderna därefter. En av de första åtgärderna det då nya styret gjorde var att se till att vårdcentralen åter öppnades i Sorunda. Det tidigare S-styret hade lagt ner den fina och populära vårdcentralen föregående mandatperiod.

Annons

Annons

Jag har under de här fyra mandatperioderna varit ersättare i olika regionala nämnder eller styrelser och härigenom fått en god insyn i regionens verksamhet. Jag har också kunnat upplysa mina partikolleger om de problem nynäshamnarna möter. För även om både sjukvård och kollektivtrafik fungera bra finns det naturligtvis alltid något som kan förbättras.

Då och då förekommer det i press och i sociala medier att sjukvården är under all kritik och att det tar för lång tid innan man får den vård man behöver. Det stämmer inte. Jag har en bekant, som härom året åkte till akuten, för han hade svårt att andas. Läkarna upptäckte en svulst i halsen. Prov togs, vilket visade att det var en cancersvulst. Dagen efter opererades han och cellgiftbehandling påbörjades. Personen är numer frisk.

Jag har också kvinnor i bekantskapskretsen som drabbats av bröstcancer. Deras behandling har påbörjats snabbt och framgångsrikt. Jag själv drabbades av symptom på hjärtinfarkt för ett antal år sedan. Jag hann knappt sätta mig i väntrummet innan jag låg på en brits för undersökning. Nu i sommar återkom symptomen. Också nu gick det undan med kranskärlsröntgen och därefter operation. Är ens krämpor allvarliga då går det undan, det vet jag på grund av egen erfarenhet och från bekantas berättelser.

Annons

Det påstås ibland att vården diskriminerar äldre. Så är det inte. Jag är fyllda sjuttiosju. Medpatienterna på rehabkliniken jag hamnade på efter operationen var jämngamla med mig eller äldre.

Slutsatsen jag drar av mina och andras erfarenhet är att sjukvården i Region Stockholm under alliansstyret och med mina L-kolleger i styret av hälso- och sjukvården fungerar bra. Chansa inte, rösta L i årets val.

Bo Persson (L)

Annons

Annons

Till toppen av sidan