Annons

Annons

Annons

Insändare
"Garantera elever en riktig lärobok i varje skolämne"

Kommunalrådet Mikael Persson (L) skriver i en insändare om vikten av bra läromedel.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"I Nynäshamn vill vi öka skolans resurser rejält de kommande åren, så att det bland annat blir möjligt att höja standarden på alla läromedel", skriver Mikael Persson (L).

Bild: TT

Annons

En människas framtid grundläggs i skolan. Som ett av Europas rikaste länder borde vi ha råd att investera mer i våra barns utbildning.

Idag lägger Sverige minst pengar i Norden på läromedel. Cirka 85 procent av lärarna menar att de inte har möjlighet att köpa in de läromedel som behövs för att lyckas med sin undervisning. Elever som tillfrågats uppger att de efterfrågar fler tryckta läromedel. Dessvärre är tillgången på läromedel eftersatt, och mer än var femte skola uppger att de har mindre än 400 kronor per år och elev att köpa läromedel för.

Annons

Annons

För att lärare ska kunna ägna sin tid åt att vara just lärare är det viktigt att lärarkåren inte belastas med tidskrävande arbetsuppgifter som inte gynnar elevernas undervisning. Ett konkret exempel på det är att lärare tvingas ägna mycket tid åt att själva sammanställa, producera och kopiera material och böcker. Skolböcker ger också föräldrarna stöd när de ska hjälpa sina barn med skolarbetet.

Utöver att det är tidskrävande att lärare nödgas ta fram mycket egenproducerat material så är det även svårare att kvalitetsgranska materialet. I framstående skolnationer prioriteras ofta läromedel högt. Alla barn i svensk skola måste ges samma förutsättningar att lära sig oavsett i vilken skola man går eller vilka förutsättningar man har.

Liberalerna vill se en nationell satsning på läromedel. I Nynäshamn vill vi öka skolans resurser rejält de kommande åren, så att det bland annat blir möjligt att höja standarden på alla läromedel och garantera elever en riktig lärobok i varje skolämne.

Mikael Persson (L), Liberalerna Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan