Annons

Annons

Annons

Insändare
"Nej till bostäder på Alkärrsplan – staden är felplanerad"

Signaturen Pila skriver i en insändare om stadsplaneringen i Nynäshamn.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är kritisk till planerna på att bygga bostäder på Alkärrsplan.

Bild: David Klasson

Annons

Det ska byggas hus på Coop-parkeringen. Då ska man ta bort den öppna parkeringen och det fina trädet,  för en under jord. Hua, säger jag, där skulle jag aldrig våga parkera. Parkeringsgarage är läskiga.

Staden har inget torg. Fredsgatans gågata är inget torg. Gör en fin park på parkeringen, om man nu tar bort den. Låt trädet ge skugga, bygg en plaskdamm med fontän, körsbärsträd, bänkar, glasskiosk och en våffelstuga. Det vore väl fint?

Vi bor vid havet, men det görs mycket för att vi inte ska se det. Kajer för båtar och industrier. Polen och Gotlandsbåtarna borde flytta till norr om Norvik eller annat ställe som fungerar. Norvik är ju en katastrof för oss.

Tänk om de tänkt till lite och byggt Nynäshamns sjöstad däromkring istället, med fina små bostadsrätter och hyresrätter. Fina små röda trähus som folk har råd att bo i och i en miljö som är en lisa för själen invid havet.

Annons

Annons

Men nej, det satsas på hamnar och skyhöga hus som tar bort all utsikt när man kommer runt kurvan mot Sjötelegrafen. Hus som man måste stå i Stockholms bostadsförmedling för att få hyra om man inte kan köpa sig en lägenhet där.

Bor man i Nynäshamn gör man ju det för att man vill bo i en småstad och inte Stockholm, så varför behöva stå i deras bostadskö för då? Så galet, för har man inga pengar fanns inte en chans att få hyra en lägenhet där. Så bra var det ordnat för oss Nynäshamnare. Och de där procenten som vi skulle ha förtur visste ingen hur det gick till, ingen, inte på bostadsförmedlingen eller de som byggt huset eller andra berörda. Så de som fick en lägenhet där är bara att gratulera, hur de bar sig åt vet jag inte.

Och varför ska tandläkaren, rehab och andra företag ha havsutsikt för? Varför kunde man inte göra hyresrätter av de lokalerna? Jag fattar inte hur de tänkte, de som bestämde detta. Flytta deras lokaler till huset mittemot.

Kan man inte ta sig runt Ringvägen så märks det inte att man lever vid havet.

Gymnasiet kanske ska byta lokaler och förslaget är vid Sjötelegrafen för att det ska vara mer centralt. Alltså vad! Mer centralt! Sjötelegrafen är väl inte centralt. De som pendlar hit får längre att gå från Nynäsgård till Sjötelegrafen. Så för den delen hjälper det inte.

Jag tycker att man ska byta plats på gymnasiet och Rosengården. Då kommer gymnasiet centralt och Rosengården får fina lokalen utan en massa trappor.

Annons

Och jag gillar inte att Willys ska flytta till Icas gamla lokaler. Det är för stort, vi behöver inte mer varor än vad de har i dag. Då måste man gå igenom hela affären för att köpa mjölk, för kylen ska ju ligga längst bort. Jätteirriterande. De ligger väl bra där de ligger, anser jag. Och vad ska det bli av den lokalen tro?

Jag tycker att man kan vara bussig mot alla barnfamiljer och bygga ett lekland i Icas gamla lokaler, så de slipper att åka till Länna.

En sak till, skylten mot Nickstabadet och campingen, från Nynäsvägen, den måste fixas.

Två tredjedelar av skylten är skymd av grönska och det är många bilister som inte ser skylten på grund av det och kör uppför hela Backluravägen med husvagn bland annat. I flera år har det varit så.

Japp, det är vad jag tycker.

Pila

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan