Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Insändare
M och S: Vandaliseringen av valaffischer måste upphöra!

I en debattartikel gör Otto Svedenblad (M) och Christer Dahl (S) gemensam sak och uppmärksammar vandaliseringen av valaffischer.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Ett slag mot vår demokrati och vårt valsystem” skriver Christer Dahl (S) och Otto Svedenblad (M) om vandaliseringen. Foto: Daniel Jobark

Annons

Valrörelsen är som de flesta säkert märkt nu i full gång. På söndagen började partiernas affischering och vi kunde se valaffischer sättas upp på många platser i vår kommun.

Dagen efter vaknade vi upp till en dag då vi kunde konstatera en omfattande vandalisering av dessa affischer på många platser där affischerna, oavsett partitillhörighet, helt enkelt rivits ner och kastats på marken. Man måste ju undra vad det är för fel på dem som ägnar kvällar och nätter till denna typ av verksamhet.

Annons

Annons

Förutom att det är direkt brottsligt och kommer att polisanmälas, är det även ett slag mot vår demokrati och vårt valsystem. Dessutom är det en direkt skymf mot alla frivilliga valarbetare som ägnat mycket tid åt att ta fram valbudskap, sett till att affischer tryckts upp och lagt ner arbete i att sätta upp dem på olika platser. Lägg där till den rena kapitalförstöring det innebär att behöva ersätta affischer med nya efter ett dygn och den nedskräpning av vår kommun som måste omhändertas.

Det här handlar inte om partipolitik utan om vårt demokratiska system och vad som är rätt och fel i vårt samhälle.

Otto Svedenblad, ordförande Moderaterna Nynäshamn, och Christer Dahl, ordförande Socialdemokraterna Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan