Annons

Annons

Annons

Sorundas landsbygd

Insändare
”Enas om gång- och cykelväg längs 225:an nu!”

”Låt oss nu, utan politiska tuppfäktningar, se till att det går till genomförande”, skriver Acke Rising, Aktionsgruppen för GC-väg Spångbro-Ösmo.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är med glädje man kan konstatera att nästan varje nummer av Nynäshamns Posten numera innehåller en insändare om behov av gång- och cykelvägar. Frågan har verkligen tagits upp på bordet. Senast nu Miljöpartiet via Lennart Thunqvist.

Låt oss nu, utan politiska tuppfäktningar, se till att det går till genomförande. Det verkar ju finnas en samsyn om behovet. Lennart har ju framförallt en turistsyn på behovet och det är nog bra... MEN det som verkligen skulle ge kommunens innevånare en höjd livskvalitet och säkerhet vore att förverkliga så mycket gång- och cykelväg som möjligt längs väg 225 med början Spångbro-Ösmo.

Annons

Annons

Den vägen är den viktigaste för den lokala trafiken och har tagits över av ohämmad hamntrafik.

Den lokala trafikens oskyddade grupper skulle få tillbaka sin frihet att förflytta sig säkert om vi kan enas om ett genomförande NU!

Om man har sett skolungar gående i diket för att ta sig till busshållplatsen är det inget att tveka om... NU är det som gäller! För övrigt anser jag att det ska byggas en rondell vid Porthus!

Acke Rising för Aktionsgruppen för GC-väg Spångbro-Ösmo

Väg 225 är smal och livligt trafikerad.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan