Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Insändare
(S): ”Vi måste ta tillbaka kontrollen över sjukvården”

”Inför ett pilotprojekt med mobila äldreteam i Nynäshamn”, skriver S-politikerna Aida Hadžialić, Talla Alkurdi, Patrik Isestad och Ola Hägg i en debattartikel.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Annons

Stockholm är landets rikaste region, men vi har landets längsta väntetider på akuten och brist på vårdplatser. Vårdpersonalen larmar om bristande patientsäkerhet och för få kollegor. På många håll i regionen saknas tillgång till vård och den som har råd kan köpa sig före i vården.

Det beror på att Moderaterna har låtit skattepengar gå till allt annat än vård. Marknadsexperiment och gynnande av enskilda intressen har gått före patienterna och vårdpersonalen. Det saknas politisk styrning och ledarskap i sjukvården som prioriterar vårdbehovet framför marknaden.

Annons

Annons

Det räcker nu. Vi måste ta tillbaka kontrollen över sjukvården. Det här är våra förslag för att förbättra sjukvården i Region Stockholm:

Patientsäkra sjukhusen. Moderaternas sparkrav på sjukhusen ska bort så att vi kan anställa fler läkare, sjuksköterskor och undersköterskor för att kunna öppna fler vårdplatser och korta köerna

Rusta vårdcentralerna och ge stockholmarna en fast husläkare. Man ska inte behöva vara frisk för att orka vara sjuk. En kvälls- och helgöppen vårdcentral ska finnas i varje kommun och stadsdel.  

Ett rejält lyft för personalen. Vi föreslår 33 åtgärder för fler kollegor och bättre villkor. Några av åtgärderna är ett lönelyft, en utbildningssatsning, mer delaktighet och förbättrad schemaläggning.

Mobila äldreteam. Vi vill även utveckla vården här i Nynäshamn genom att införa ett pilotprojekt med mobila äldreteam. Dom här teamen innehåller vårdpersonal som åker hem till äldre, istället för att dom ska behöva åka till sjukhuset. Det här gör vi för att vi ser ett stort behov av att äldre får vård hemma istället för att behöva ta kollektivtrafik eller bil in till innerstaden för att besöka ett sjukhus.

Det är dags för maktskifte i Region Stockholm.

Aida Hadžialić, oppositionsregionråd (S)

Talla Alkurdi, oppositionsregionråd (S)

Patrik Isestad, kommunalråd i opposition (S)

Ola Hägg, kandidat till regionfullmäktige (S)

Annons

Annons

Till toppen av sidan