Annons

Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Insändare
”Sorgen och rädslan är stor”

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag vaknar varje morgon i vargtimmen då inget skydd finns mot alla ödesmättade och sorgliga tankar som ständigt tränger sig på. Att aktivera sig fysiskt under dagen hjälper för stunden. Sorgen och rädslan är stor över hur världen ser ut just nu. Utsläpp som förgiftar naturen och värmer upp jorden så att djur och natur går under.

Sorgen och rädslan är stor över makthungriga och farliga ledare i en mängd länder, vars mål inte är att göra det bättre för mänskligheten, utan att se om sitt eget hus. Nu när världen verkligen behöver empatiska och kloka ledare som kan samarbeta och lösa problemen. För människan kan om hon vill...

Annons

Sorgen och rädslan är stor över hur lätt vi människor tycks kunna tränga undan vetskapen om vart vi är på väg, för att kunna fortsätta våra bortskämda liv. Det tycks vara lätt för många att ta till sig politikers populistiska och enkla lösningar och negligera forskares varningar.

Annons

Foto: Hasse Holmberg

Sorgen och rädslan är stor över vad som händer med Ryssland, ett land med människor jag lärt känna och älska. Med en ledare som lyckats indoktrinera eller tysta sitt folk, som invaderar ett självständigt land, bombar sönder hela städer och dödar befolkningen, allt baserat på lögner och intensiv hatpropaganda mot väst.

Sorgen och rädslan är stor då jag inför valet ser alla fega politiker som i sin jakt på röster kommer med förenklade och farliga budskap om att vi kan fortsätta leva som vi gör, med fortsatt hög energianvändning och konsumtion. JAG SKULLE ÖNSKA ATT JAG VAKNAR EN MORGON OCH VÄRLDEN HAR FÖRÄNDRATS! Trump, Bolsonaro, Xi Jinping, Putin med flera är borta som maktfaktorer – och har ersatts av ansvarsfulla ledare som samarbetar för att rädda livsförhållandena på jorden.

Även i Sverige samarbetar politiker och tar obekväma beslut för att styra upp utvecklingen i rätt riktning. Människor har öppnat sina ögon, tagit till sig budskapet om att nu är det allvar om vi ska överleva och alla samarbetar för att uppnå detta mål. Förhoppningsvis är inte detta bara en önskedröm.

Önskar hett att jag en morgon vaknar med en tro på att denna dröm ska bli sann! Jag vet att jag inte är ensam! Många känner som jag och jag önskar oss alla en förändrad och bättre värld!

Hälsningar

Lotta Stegmar

Annons

Annons

Till toppen av sidan