Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Insändare
V: ”Vi måste stötta det lokala lantbruket”

”Många bra initiativ har redan tagits runt om i Nynäshamn de senaste åren, alltifrån gårdsförsök med biogasproduktion i forskningssyfte i Kängsta, till att en REKO-ring för lokal direkthandel mellan småskaliga producenter och medvetna konsumenter har startats i staden”. Men nu måste Nynäshamns kommun i högre utsträckning ta sitt ansvar för att gynna det lokala lantbruket, skriver företrädare för Vänsterpartiet i Nynäshamn.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lokalt lantbruk är viktigt, skriver Vänsterpartiet. V föreslår till exempel att all nyetablering på odlingsbar jordbruksmark stoppas i Nynäshamns kommun.

Bild: Ellinor Borggren

Annons

2022 har varit de många hårda sanningarnas år. Rysslands invasion av kornboden Ukraina, den senaste tidens torka i Europa och de kraftigt ökade matpriserna visar på ett samstämmigt faktum: vi måste stärka den svenska livsmedelsproduktionen. Det är inte hållbart, varken politiskt, socialt, ekonomiskt eller ekologiskt, att vi i mycket hög utsträckning är beroende av utländska importvaror vad gäller vår matförsörjning. Vår krisberedskap är dålig, minsta störning i den internationella marknaden påverkar oss kraftigt, och värre kommer det bara bli i och med klimatförändringarna.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan