Annons

Annons

Annons

Läsartext
Bra resultat för Ösmo Nynäs veteran-SM i friidrott

Mikael Nyström och Johan Jergander tog medaljer i veteran-SM i friidrott.

Text

Detta är en läsartext.

Mikael Nyström och Johan Jergander fick kliva upp på prispallen efter att ha säkrat en dubbelseger för Ösmo Nynäs FIK i viktkastning. Foto: Privat

Annons

Här kommer en rapport från årets upplaga av veteran-SM i friidrott och Ösmo Nynäs FIK:s deltagande. Denna gång arrangerades tävlingarna av Kalmar FK på Fredriksskans i Kalmar. Tre idrottare från Ösmo Nynäs FIK var på plats och alla tre placerade sig väl.

Johan Gustafsson sprang 800 meter i klassen M45 och gick i mål som fyra på utmärkta tiden 2.10:34, vilket var 77 hundradelar bakom trean Per Sandell från Turebergs FK. Johan själv rapporterade att han sånär hann ikapp Sandell, men att han påbörjade spurten lite för sent för att gå om.

Annons

Annons

Mikael Nyström och Johan Jergander såg till att det blev dubbelt Ösmo Nynäs FIK på pallen i M50 viktkastning och i M50 slägga. I grenen viktkastning dessutom som 1:a och 2:a med resultaten 16.72 respektive 13.24. I slägga vann suveräne Mikael lika komfortabelt med ett kast på 47.40 och Johan knep bronsmedaljen med 35.15. Patrik Pettersson från skåneklubben Vittsjö klämde sig in dem emellan och tog silvret.

Ösmo Nynäs veterantrupp var åtskilligt större innan pandemin, men som så många andra idrotter så sattes mycket träning på paus och för många falnade intresset för hobbyn. Förhoppningsvis kan vi som fortsätter trotsa siffrorna i födelsebeviset locka fler att röra på sig och testa nya grenar.

Johan Jergander, Ösmo Nynäs FIK

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan