Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
"Hur ska S ta tillbaka kontrollen utan V?"

Anna Sehlin (V) och Jonas Lindberg (V) skriver i en insändare om förutsättningarna för maktskifte i Region Stockholm.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jonas Lindberg (V) och Anna Sehlin (V).

Annons

”Vi måste ta tillbaka kontrollen över sjukvården”, skriver Socialdemokraterna i Region Stockholm i en debattartikel. Vi kan inte annat än att hålla med. Vi är faktiskt överens med S om stora delar av deras budskap i valrörelsen. Det blågröna styrets marknadsexperiment i Stockholmsvården måste få ett slut. Vård måste ges efter behov, inte efter plånbok.

Annons

Men bortom valaffischerna låter det annorlunda. Aida Hadzialic (S) pratar ofta och gärna om hur hon vill söka samarbeten högerut och målet tycks vara ett lokalt januarisamarbete tillsammans med bland annat Liberalerna. Som bekant har Liberalerna ägnat 16 år åt att införa vårdval efter vårdval och att privatisera stockholmarnas gemensamma välfärd på löpande band. Hur ska det gå till att ta tillbaka kontrollen när Liberalerna vill tvärtom? Vilka vallöften är S redo att sälja ut vid förhandlingsbordet efter valet?

Annons

Region Stockholm behöver ett rött maktskifte med en politik som sätter patienter, resenärer och personalens arbetsmiljö framför välfärdsföretagens vinster och intressen. Regionen behöver fler vårdplatser, fasta läkarkontakter på vårdcentralerna och rejäla satsningar på vårdpersonalens arbetsmiljö. Vänsterpartiet är redo att ta ansvar för den förändringen, gärna i samarbete med Socialdemokraterna.

Anna Sehlin (V), oppositionsråd Region Stockholm

Jonas Lindberg (V), sjukvårdspolitisk talesperson Region Stockholm

Annons

Annons

Till toppen av sidan