Annons

Annons

Annons

Insändare
"Haninge kommun har inte anledning att vara självgod"

Ove Andersson skriver i en insändare om fördelar och nackdelar med Haninge kommun, som i år fyller 50 år. Han påminner om att kommunen behövde extern hjälp för att ta sig ur en mycket allvarlig ekonomisk kris på 1990-talet.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunhuset i Haninge.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Haninge kommun firar 50-årsjubileum och kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg intervjuar på Facebook 50 olika personer som bland annat får berätta om sina smultronställen.

Det gäller naturligtvis att förmedla en positiv bild av kommunen inte minst på grund av av det stundande valet.

Sammanslagningen av Väster- och Österhaninge 1972 skulle skapa en starkare kommun för de utmaningar som väntade. Det här inlägget får ses som den 51 kommentaren till Haninge 50 år.

Annons

Annons

Det borde vara på sin plats att även tacka alla de kommuninvånare som fått betala en högt pris för den ekonomiska kris kommunen genomgick under 1990-2010, som kulminerade 1994 då Haninge kommun var konkursmässig och tvingades till extern hjälp för att få ordning på ekonomin.

Alla förvaltningar fick göra stora neddragningar av personal,vilket menligt återverkade på hela kommunens verksamhet.

För min familj har framförallt stadsbyggnadsförvaltningens (SBF) tjänster inte fungerat. Bristerna i handläggningen kan mycket väl bero på sviter av den ekonomiska kris som kommunen genomgick från 1990, men kan inte ursäktas.

Ett tämligen enkelt bygglovsärende som startades 2004 har tagit 16 år för SBF att handlägga och kostat sökanden cirka 2 miljoner. Förutom all stress med att försöka driva ärendet.

För egen del firar jag nu 84 år som boende i Västerhaninge samt Haninge. Men den här resan har tagit så mycket kraft att mitt boende i Haninge avslutas.

För invånarna i Haninge kommun gäller det att i det stundande valet välja representanter som förstår att deras uppgift är att stå till väljarnas tjänst.

Ove Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan