Annons

Annons

Annons

Insändare
"Harry Bouveng sprider falska rykten om fastighetsskatten"

Patrik Isestad (S) och Åsa Westlund (S) skriver i insändare om fastighetsskatt.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Patrik Isestad (S).

Bild: Linn Anglerfjord

Annons

Replik på insändare från Harry Bouveng (M) och Moderaterna.

De högerkonservativa ägnar den här valrörelsen åt att sprida falska rykten om att vi skulle vilja införa en fastighetsskatt. Låt oss än en gång vara tydliga: det vill vi inte.

Detta är ren skrämselpropaganda från de högerkonservativa för att undvika prata om hur deras egna ekonomiska politik inte hänger ihop. Tillsammans går de högerkonservativa till val på att genomföra ofinansierade skattesänkningar på nästan 80 miljarder. Det riskerar att driva upp inflationen och boräntor för hushållen. I tuffa tider är det viktigare än någonsin med ordning och reda i ekonomin.

Annons

Annons

Åsa Westlund (S).

Bild: Pressfoto

De kommande åren kommer att vara tuffa. Då gäller det för politiken att prioritera. Därför lovar vi socialdemokrater inte några stora skattesänkningar. Pengarna kommer att behövas till den historiska upprustning av försvaret vi nu genomför, till att knäcka gängen, till att stärka välfärden och höja pensionerna.

Samtidigt måste vi hjälpas åt och stötta dem som drabbas värst av de Putinpriser vi nu ser. Människor världen över drabbas nu av hög inflation och svenska folket är inget undantag. Den socialdemokratiska regeringen har därför genomfört en rad stödåtgärder för att lindra konsekvenserna för de som drabbas hårdast av höjda priser på el, drivmedel och livsmedel. Vi har höjt bostadsbidraget för barnfamiljer, sänkt skatten på drivmedel, gett besked om att hushållen kommer att stöttas för högre elpriser även under kommande vinter och höjt garantipensionen.

Det här är åtgärder som vi kunnat genomföra tack vare att Magdalena Andersson hade ordning och reda på statsfinanserna. Det är en sådan ledare – som inte sprider lögner om politiska motståndare utan tar ansvar för Sverige som vårt land behöver.

Annons

Patrik Isestad (S), kommunalråd i opposition

Åsa Westlund (S), riksdagsledamot,  ordförande i Socialdemokraterna i Stockholms län samt ordförande i finansutskottet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan