Annons

Annons

Annons

Insändare
"Var inte orolig för Liberalerna"

Mikael Persson (L) skriver i ett insändarsvar om vilka partier som Liberalerna vill samarbeta med.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Vi känner oss trygga med vår ideologi och har därför inga svårigheter att samtala med politiker som har en annan", skriver Mikael Persson (L). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bild: TT

Annons

Svar till orolig medborgare.

Den socialdemokratiska regeringen har misslyckats med skolan, brottsbekämpningen och energipolitiken. Den måste bytas ut mot en liberal, borgerlig regering. Vi är beredda att ingå i en sådan och att söka samsyn med riksdagens alla partier i sakfrågor. Vi tror inte på samtalsförbud. Men vi är också beredda att resa oss från förhandlingsbordet om samsynen saknas.

Annons

I Nynäshamn eftersträvar Liberalerna ett stärkt borgerligt Alliansstyre, helst med egen majoritet så att vi kan öka takten i det liberala reformarbete som vår kommun behöver. Om det krävs så är vi också beredda att fortsätta styra kommunen i minoritet genom att vara lyhörda och väga in andra partiers synpunkter i de förslag som vi lägger fram.

Annons

Om vi ska kunna fatta bra beslut så behöver vi fokusera på sakfrågorna istället för att klistra etiketter på varandra. En bra idé är en bra idé, oavsett vem som kommer med den. Med den utgångspunkten så har jag haft bra samarbete med socialdemokrater, sverigedemokrater, vänsterpartister och andra under den gångna mandatperioden.

Var inte orolig för Liberalerna. Vi känner oss trygga med vår ideologi och har därför inga svårigheter att samtala med politiker som har en annan.

Mikael Persson (L), kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan