Annons

Annons

Annons

Insändare
"En politisk sekreterares betraktelse"

Steven Jörsäter (SD) skriver i en insändare om utvecklingspotentialen i Nynäshamns kommun.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Steven Jörsäter (SD). Foto: Pressbild

Annons

Som politisk sekreterare för SD i Nynäshamn under det senaste halvannan året så har jag fått uppleva mycket. Jag bor i Täby och ser Nynäshamn i ett utifrånperspektiv. Jag har lärt mig mycket om kommunen och förutsättningarna här.

Framförallt slås jag av Nynäshamns stora potential. Det havsnära läget med charmig småstadskaraktär, den vidsträckta landsbygden i norr, skärgården och den livliga levande hamnen såväl kommersiellt som turistiskt gör Nynäshamn helt unikt. Här finns mycket att utveckla men också stora risker. Grannkommunerna har tyvärr gjort allvarliga felgrepp vilket gör att de nu har stora problem.

Annons

Nynäshamn ska växa varsamt och fortsätta att utvecklas kring centrala Nynäshamn för att bli ännu mera av en eftertraktad skärgårdsidyll som lockar till sig turister och entreprenörer. Landsbygden i norr med sina stora härliga ytor ska inte kvävas med för mycket bebyggelse. Nynäshamn får inte bli ett nytt Huddinge. Hamnen, som nu utvecklas utanför centrala Nynäshamn, ska bli ett centrum för avancerade logistikföretag. Kvalitet, inte kvantitet, är ledorden. Med en sådan utveckling så kommer också skolans problem att minska.

Annons

Efter lite turbulens förra året då några personer lämnade partiet så har vi nu fått ett sammansvetsat, hårt arbetande gäng. Jag måste erkänna att jag känner mig lite stolt över att ha fått vara med och bidra lite i arbetet. Vi har haft ett framgångsrikt samarbete med andra partier och då främst Alliansen.

Vi har sett till att det har införts ett tiggeriförbud. Vi har kunnat verka för ökad trygghet genom att få gehör för kravet på flera trygghetskameror. Vi har varit avgörande i att den kommunala hemtjänsten har kunnat vara kvar. Vi har kunnat hindra ett socialboende i Ösmo som kunde ha lett till stora problem. Vi har medverkat till att en näringslivsnämnd har kunnat bildas (vars insatser dock måste utvärderas under nästa mandatperiod).

Vi har fått kommunen att gå med på att arbeta målinriktat mot risken för utanförskapsområden. Vi har hela tiden betonat vikten av god framkomlighet för bilister och andra trafikanter, en nödvändighet för Nynäshamn. Och slutligen så har vi banat väg för beslut om en äldrenämnd i höst där äldres frågor inte riskerar att prioriteras bort bland andra sociala ärenden.

Vi känner oss nu redo att vara med och ta ansvar för Nynäshamn och se till att en bra kommun blir bättre. Mycket bättre.

Steven Jörsäter (SD), politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan