Annons

Annons

Annons

Insändare
"Vi behöver en ny kommundirektör – inte en tillfällig städare"

Mikael Persson (L) skriver i en insändare om tillsättningen av en ny kommundirektör.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En ny kommundirektör ska rekryteras.

Bild: Arkivbild

Annons

Kommunen är Nynäshamns största arbetsgivare. Jag vill att vi ska vara den bästa! Vi har gjort framsteg och blivit mer proffsiga de senaste åren, men det finns mycket kvar att göra.

Den viktigaste frågan i årets val är därför inte vem som satsar mest på vad, utan vilket ledarskap vi vill se i kommunhuset framöver. Det avgör hur medarbetarna trivs och presterar. Det avgör hur mycket vi får gjort!

Annons

Själv vill jag se ett positivt ledarskap där vi tror på samarbete och på kraften och kompetensen hos kommunens medarbetare. En viktig kugge i ledningen av kommunen är kommundirektören – den högsta chefen inom förvaltningen. Jag tror på långsiktighet och kontinuitet och är därför väldigt glad att vi nu har utlyst en tjänst som ny kommundirektör. Vi har inom politiken varit hyggligt överens om vilka erfarenheter och egenskaper vi söker.

Annons

Trots det har Socialdemokraterna meddelat att de tänker stoppa rekryteringen om de vinner valet, för att istället tillsätta en tillfällig kommundirektör som ska få ett tidsbegränsat uppdrag att göra omfattande nedskärningar i den centrala förvaltningen. Det handlar om administratörer, specialister och chefer som ska bort för att ge ekonomiskt utrymme för S-löften om "satsningar på välfärden".

Det normala är att rekryteringen av en ny kommundirektör sker i blocköverskridande samverkan för att det ska bli allas kommundirektör, inte en partipolitiskt tillsatt chef.

Jämförelser visar att vi inte har en överdrivet stor administration. Vi behöver hela tiden bli effektivare, men att på ett bräde skära ner tiotals miljoner kronor på central förvaltning utan att det skulle få negativa konsekvenser för helheten är orimligt.

De planerade nedskärningarna får en olustig inramning med tanke på att Socialdemokrater vid flera tillfällen pekat ut sakkunniga som inkompetenta, när de bara gjort sitt jobb, men landat slutsatser som inte går i linje med S-politiken.

Annons

Vi behöver en riktig kommundirektör som alla partier kan stå bakom och som har ett långsiktigt uppdrag att utveckla kommunens verksamheter i dialog med medarbetarna. Vi behöver inte en S-märkt ”städare” som genomför oöverlagda nedskärningar som resulterar i ”brain drain” och personalflykt.

Politik är viktigt, men politiskt ledarskap är också centralt om vi ska ta den här kommunen framåt.

Mikael Persson (L), kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan