Annons

Annons

Annons

Insändare
"Nu lovas det vitt och brett"

Antonella Pirrone (KD) och Bengt-Göran Petersson (KD) skriver i en insändare om det stundande valet.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bengt-Göran Pettersson (KD) och Antonella Pirrone (KD).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Så är vi snart i mål med ännu en valrörelse och snart vet vi om vi får vänta i veckor på vilka som ska styra i landet, regionen eller kommunen.

Här på kommunal nivå så läser man i media och på skyltar hur bra allt kommer att bli och från vissa håll hur dåligt allt har varit men det kommer att bli mycket bättre sen.

En sak kan vi nog vara överens om: att inget blir som någon säger helt och fullt.

En populär fråga som dom flesta partier lite yrvaket börjat att agera i är landsbygden och de gröna näringarna. Få är dock de som lagt någon större energi på Sveriges vikande självförsörjningsgrad de senaste 30 åren. Inte ens under Corona-pandemin kunde man höra så höga rop om den frågan även fast den då var högst aktuell.

Annons

Något som är glädjande är att de flesta numera är överens om gång och cykelväg mellan Spångbro och Ösmo. Nästa steg blir att få till genomförandet.

Annons

Det som då kvarstår är det fortsatta påverkansarbetet för resten av väg 225 där vi kristdemokrater ständigt kommer lyfta frågan om genomfartsförbud för långa och tunga transporter på väg 225 mellan Ösmo och Södertälje. Säg gärna att vi är tjatiga. Det kommer vi att fortsätta med.

Det lovas även nya skolor, mer resurser till välfärden, nya busslinjer, nattbussar och att driva restauranger i byggnader som kommunen inte äger. Och detta verka kunna finansieras ur några ymnighetshorn där det inte finns något slut.

Samtidigt sitter de flesta svenskar och biter på naglarna med tankar över hur elräkningarna ska kunna betalas, hur man ska ha råd att tanka och hur man ska kunna finansiera matinköpen framöver. Det hemska kriget i Ukraina är inte hela svaret på problemen i Sverige utan det handlar mer om bristen på förståelse från det ledarskap som styrt båten de två senaste mandatperioderna kraftigt påhejade av ett antal småpartier som för det mesta inte kan komma överens men ska ändå vara med och styra efter valet påstår de.

Vi kristdemokrater går till val för att byta regering, ett bibehållet styre i regionen och här i Nynäshamn går vi till val på ett fortsatt Alliansstyre. Att vända en Oceanångare gör man inte på 4 år. Så låt oss fortsätta för en bättre kommun med bättre skollokaler för våra barn och ungdomar, mindre småbarnsgrupper i förskolan, fortsätta och implementera arbetet med Nynäshamnsmodellen, planeringen av flera boende för äldre och personer med olika funktionsvariationer, en trygg omsorg för våra åldersrika, ett starkare näringsliv, ett förbättrat samarbete med civilsamhället och en fortsatt bra dialog med våra gröna näringar som är vår framtid.

Annons

Annons

Så låt stad vara stad och landsbygd vara landsbygd.

Vår kommun har alla möjligheter att växa starkare över flera generationer och det gör vi genom ett gott samarbete människor emellan.

Vi kristdemokrater lovar inte allt till alla men vi lovar att göra allt vi kan för att göra din vardag lättare och tryggare och vi hoppas att just du som läser ger oss ditt förtroende.

Antonella Pirrone (KD), gruppledare och kandidat till kommunfullmäktige

Bengt-Göran Pettersson (KD), vice gruppledare och kandidat till kommunfullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan