Annons

Annons

Annons

Insändare
"Därför stödjer vi Miljöpartiet"

Emma Solander (MP) och Gustav Fridolin (MP) skriver i en insändare om varför de väljer att vara engagerade i Miljöpartiet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Emma Solander (MP).

Bild: Linn Anglerfjord

Annons

Gustav Fridolin besökte oss i Nynäshamn i samband med skolavslutningen i våras för att tala om hur viktigt det är att vi tar ansvar för kommande generationer och varför man ska rösta på Miljöpartiet. Han berättade också att han är miljöpartist på grund av solidariteten.

Gustav Fridolin tror att vi människor har ett ansvar för hur våra handlingar påverkar andra, också den vi inte ännu känner. Han vill inte leva i en ekonomi som bygger på att vi alltid ska förstöra miljön lite mer för att tjäna lite mer pengar, fylla på avfallsberg någon annanstans i världen och förstöra förutsättningarna för våra barn att leva goda liv. Och han vill inte att några ska växa upp i fattigdom i ett av världens rikaste länder.

Annons

Annons

Kanske tycker du ändå det är svårt. Då finns det två goda skäl till att rösta på MP i höstens val.

Det ena är miljön. När det brinner till så finns det bara ett parti som på riktigt står upp för miljön, och det är Miljöpartiet. Alla kan säga att de är för bra miljöpolitik sådär i största allmänhet, men när väl besluten ska fattas och prioriteringarna göras då är de inte mycket att hålla i hand. Du kanske inte håller med MP i alla frågor, men tycker du att det behövs någon som står för miljön där besluten fattas, då behöver du rösta MP. Det här gäller till riksdagen, såväl som till kommunen och regionen.

Gustav Fridolin (MP). Foto: Henrik Montgomery/TT

Bild: TT

I Nynäshamn slår vi näven i bordet för att förbättringar måste ske. Vi måste ta ansvar för kommande generationer så vi har frisk luft att andas och rent vatten att dricka, och en landsbygd som kan odla råvaror så vi har mat på borden. Vi har bara en planet och det är dags att vi alla tar ansvar och börjar ta hand om den.

Sedan är politik inte bara att påverka i den riktning man vill. Det är också att hindra att landet går åt andra hållet. Vi är oroliga för vad en regering styrd av SD skulle göra med Sverige. Att MP är kvar i riksdagen är det viktigaste vi kan göra för att inte högerpartierna ska ta över. Du kanske inte håller med, men gör du det – då bör du rösta MP.

Emma Solander (MP), toppkandidat för Miljöpartiet i Nynäshamn och vårdbiträde

Gustav Fridolin (MP), tidigare språkrör och folkhögskollärare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan