Annons

Annons

Annons

Läsartext
Här är gudagott att vara

Text

Detta är en läsartext.

Snarberga på Torö. Foto: Max Möllerfält

Annons

Vid Snarberga, precis intill Torö lilla vackra kyrka, har Ösmo-Torö församling under några tisdagar i sommar haft Café Gudagott.

I slutet av augusti var det avslutning på denna begivenhet. Caféet sköts av duktiga volontärer, som bjudit på sig själva med dels ett fint tillmötesgående mot gästerna samt trevligt ordnade bord ute i trädgården. Där finns kaffe, goda bullar och kakor, mjuka och hårda.

Annons

Annons

Omgivningen gör att du känner dig som hemma i din egen trädgård. Du som inte har egen trädgård, njuter av platsen du kommer till och mår väldigt gott. Jag kan nog stå för de orden!

Dessutom kan du deltaga i en förträfflig guidning av den lilla kyrkan, under mycket sakkunnig ledning av vår Fredrik Lindström. Han har en gedigen kunskap om kyrkan, dess historia och även Torös historia. Han är mångkunnig denne Fredrik!

Lennart Clerwall. Foto: Max Möllerfält

Det vilar ett lugn över den här platsen. Visserligen går ju vägen förbi strax utanför, men vad gör det? Människorna måste ju ta sig ut till vackra Torö.

Nyligen var det alltså avslutning på detta fina arrangemang. Då fick gästerna träffa prästerna Allan, Fredrik och diakonen Johan – dagen till ära. De fanns där och gick och småpratade med gästerna. Solen värmde och deras ord värmde. Dessutom berikades eftermiddagen med sång och musik av traktens egen Lennart Clerwall. Han sjöng ”gamla fina låtar”, både skrivna av honom själv och även andra kompositörer. Alla vet väl här i vår trakt, att Lennart haft stora framgångar med melodier på Svensktoppen och andra ”toppar”. Han är ju oerhört kunnig.

Annons

Volontärerna. Foto: Max Möllerfält

Annons

Denna näst sista dag i augusti, med strålande sol och i goda och glada vänners sällskap, kommer vi att bära med oss. Nu kommer snart en höst, som kanske blir lite mörkare och ”tråkigare”. Men det blir vad vi gör det till – eller hur?

Tack Ösmo-Torö församling för era trevliga arrangemang, av vad slag de vara må.

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan