Annons

Annons

Annons

Läsartext
EDIP – ett lyckat evenemang för båtälskare

Ett arrangemang för båtälskare ordnades på Gålö.

Text

Detta är en läsartext.

Båthamnen. Foto: Max Möllerfält

Annons

EDIP – uttolkat betyder det En Dag I Paradiset – och det var så föreningen Veteranflottiljen kallade sitt öppna hus på forna motortorpedbåtsbasen på Gålö nyligen.

De vanligtvis stängda och låste grindarna till den gamla örlogsbasen stod öppna och besökarna kunde vallfärda in på området. Den tidiga besökaren fick höra reveljen blåsas av en musikant samtidigt som flaggan hissades på utställningsplatsen. De gamla och väl vårdade örlogsfartygen  med besättningar låg  i hamn och väntade.

Radiostyrd torpedbåt. Foto: Max Möllerfält

Mot ersättning fick besökare boka plats för en tur med olika fartyg ut på Mysingen. Man kunde välja mellan olika motortorpedbåtar, robotbåt  eller vedettbåt. Man kunde se entusiasmen lysa  i ansiktena på ”båtåkarna” såväl före som efter sjöturerna.  

Annons

Annons

Utställningsplatsen. Foto: Max Möllerfält

Flera av fartygen är muséefartyg och L-märkta. Det är en viktig och stor uppgift som alla föreningar, organisationer med entusiastiska medlemmar ombesörjer, då de ser till att dessa fartyg vårdas och bevaras för framtiden.

Inne på basens område kunde man ströva fritt och där fanns mycket att beskåda. Olika muséer med inriktning på utrustningar som under olika epoker funnits i dessa örlogsfartyg.

Foto: Max Möllerfält

Sjön suger som det brukar heta och som bot för hungriga magar  fanns stånd, där det såldes kaffe, varm korv och hamburgare. Trevlig musikunderhållning stod gruppen Ansgarsbaletten Light för.

Via högtalarutrop fick åhörarna veta, att två av föreningens medlemmar tilldelats hederstecken och diplom för sina insatser. En av dessa var Nynäshamnsbon Lars-Åke Svenheden. Grattis säger vi också. En i sanning trevlig dag inne på den gamla motortopedbåtsbasen.

Annons

Max Möllerfält

Foto: Max Möllerfält

Foto: Max Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan