Annons

Annons

Annons

Insändare
"Övergång eller liten ramp behövs"

Britt-Marie Jacobsson i Pensionärspartiet skriver i en insändare om framkomlighetsproblem för gående vid köpcentrumet Sjötelegrafen.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Köpcetrumet Sjötelegrafen i Nynäshamn.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Nynäshamn utvecklas, det byggs och förnyas. Ett så kallat landmärke för Nynäshamn är Fyren med 460 lägenheter. Innan byggnationerna startades fanns en liten nerfart från trottoaren mittemot Röda Korsets secondhandbutik. Nerfarten skulle kunna kallas ramp om den varit större. Den var till för gångtrafikanter, personer med rullatorer, permobiler och mammor med barnvagnar.

Annons

Trots trafik vid byggnationen, inklusive tung trafik, kunde behövande ta sig upp och ner på trottoaren via rampen och vidare uppför backen till Industrivägen. Sedan en tid tillbaka har rampen tagits bort. Flera personer har skadats vid försök att ta sig upp på trottoaren, en person är skadad och hämtad med ambulans.

Annons

Röda Kors-personal hjälper ofta kunder från köpcentret upp på trottoaren med såväl kassar som rullatorer. Vid ett samtal med ansvariga för vägen, har svaret lämnats att det var så besvärligt för lastbilarna som körde där. Det borde väl vara dags att se till säkerheten för allmänheten. Det är mycket trafik från bilparkeringen, barn och gående måste ta sig över vägen för att nå affärerna och övriga serviceställen som ryms i Sjötelegrafen.

Det minsta som skulle duga är en liten ramp, önskvärt är ett övergångsställe med ramp eller ett trafikljus. Något måste hända innan fler olyckor sker på grund av svårigheter med övergången.

Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan