Annons

Annons

Annons

Läsartext
Fin musiklördag hos Frälsningsarmén

Daniel Wiklund uppträdde hos Frälsningsarmén.

Text

Detta är en läsartext.

Daniel Wiklund. Foto: Max Möllerfält

Annons

Lördagen den 24 september besöktes Frälsningsarméns lilla fina lokal, där sångaren och predikanten Daniel Wiklund gjorde ett välkommet besök. Alla goda ting är tre – som det heter – och detta var tredje gången som Daniel gästade Nynäshamn.

I alla fall hos Frälsningsarmén. Lokalen var fylld vid alla bord med förväntansfulla människor. Eftersom de flesta hört Daniel vid de två tidigare besöken, har nog ryktet gått. Nu fanns flera ”nya” ansikten bland publiken. För han var ju fantastisk, denne sångare och predikant, så nu måste vi ju dit igen och lyssna till honom.

Annons

Annons

Irene hälsade alla välkomna och gemensamt sjöngs en sång av William Booth.

Frälsningsarmén grundades 1865 av den brittiske predikanten William Booth. Han blev dess förste general och levde mellan 1869-1912.

År 1904 efter ett besök på Buckingham Palace, där han träffat kung Edward VII, blev Booth ombedd att skriva i den kungliga gästboken. Han skrev: ”En del människors passion är konst, en del människors passion är ryktbarhet, en del människors passion är guld. Min passion är själar.” Orden kom att bli klassiska och ofta citerade.

Booth var grundaren av alla frälsningsarméns sånger och de kallades generalsånger och var de mest tongivande andliga sångerna. En av dem ”O gränslösa frälsning” sjöng Daniel för oss med sin mäktiga stämma.

Boots post övertogs sedan av hans son. Han var mer en dramatiker. 1934 övertog dottern ”generalposten”. Även hon skrev sånger. Daniel sjöng en av dem, ”Vår värld för Gud”.

Det fanns två mest kända generaler, varav den ene hade svenskt påbrå – John  Larsson. Daniel framförde ”Han gjorde människan fri”. En sång med fart och fläkt ur en musical, som skrevs av de två generalerna.

Besökarna bjöds naturligtvis på kaffe med gott bröd, som intogs tillsammans med trevliga bordsgrannar, kända och okända.

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan