Annons

Annons

Annons

Centrala Nynäshamn

Läsartext
Proffsig klädvisning på Kupan

Text

Detta är en läsartext.

Efter två års uppehåll ställdes det till med den tidigare så populära klädvisningen, skriver Anna Möllerfält. Foto: Max Möllerfält

Annons

Äntligen börjar landet, evenemangen och människorna att komma igång, efter fru Coronas besök här under två års tid.

Så roligt det var att få komma ner till Röda Korset ”Kupan” i söndags. Efter två års uppehåll ställdes det till med den tidigare så populära klädvisningen. Det är Röda Korsets volontärer, som med möda och besvär – nej, kanske inte besvär – pusslat ihop fina kombinationer med kläder som visades av några damer.

Annons

En del ”har varit med förut” – alltså hade vanan inne. En del var lite nya för uppgiften och kanske lite blyga. Men nu var det ju kläderna publiken skulle titta på!

Ulla Norling hälsade besökarna välkomna. Hon har själv varit ”mannekäng” vid de tidigare tillfällena, men har stigit i graderna och blivit presentatör, vilket uppdrag hon skötte alldeles perfekt.

Här visades nu, med betoning på hösten, många kappor och jackor när vi nu går mot kyligare tider. Ett litet urval: En teddykappa, varmt och skönt att krypa in i. En grön cape med tillhörande hatt och sköna stövlar. Röd duffel över mörkblå byxor och svart/vit randig jumper – till detta en beige ryggsäck, man måste ju ofta ha med sig lite pinaler.

Annons

Bomberjacka, cowboyhatt, kjol i beige med snedskuret snitt samt kängor till det. Lila jacka och byxa med matchande tunika i ljusare färg ton i ton. Kappa i gråbrunt och under den en svart, flikig kjol, svart blus med rosa rosor under en chaneljacka i rosa.

Röd kappa med skärp ovanpå den klassiska ”lilla svarta” – är väl nästan ett måste i de flesta damers garderob. Som grädde på moset kommer till sist 4 stycken festkreationer med bland annat kjol med slits, linne med tillhörande jacka – tyget svart med  invävda silvertrådar. Åter ”den lilla svarta” – denna gång med ”skinn”-infällning på framstycket, svart hatt i strå med färgat band.

”En röd ros och ett glas bubbel, som uppskattning till de trevliga damerna som gjorde succé i den uppskattade klädparaden.” Foto: max Möllerfält

Annons

En röd ros och ett glas bubbel, som uppskattning till de trevliga damerna som gjorde succé i den uppskattade klädparaden.

Alla de visade kläderna var till salu efter visningen. Det vore trevligt om de kommer till återanvändning hos några som tycker om dem och som känner att ”det här var någonting för mig”.

Pengar som kommer in till Röda Korsets på deras försäljning – det är ju inte bara kläder, utan allehanda ting i smått och stort – går till Katastrofhjälpen. Ulla kunde stolt berätta att hittills i år har det bidragits med 230 000 kronor från Nynäshamn!

Anna Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan