Annons

Annons

Annons

Läsartext
Allan Willny höll sin avskedspredikan

Allan Willny har hållit sin avskedspredikan i Ösmo kyrka.

Text

Detta är en läsartext.

Ösmo-Torös komminister Allan Willny med församligens kyrkoherde Peter Mourath. Foto: Max Möllerfält

Annons

Söndagen den 2 oktober begav vi oss till Ösmo kyrka, för att deltaga i vår komminister Allan Willnys avskedspredikan.

Kyrkan var fullsatt av församlingsbor och även folk från andra orter. Här i Ösmo vill vi ju inte att Allan överger oss. Men som hos så många andra, har han åldern inne för att lämna sitt ämbete.

Allan är född i Småland. Kom till Ösmo av – som han själv säger – en ren tillfällighet för tio år sedan. Hade haft viss kontakt med Peter Mourath. Sökte en tjänst här och kom till församlingen. Han blev förälskad i Södertörn, eftersom trakten var mycket lik den trakt han kommer ifrån.

Annons

Annons

Allan Willny har verkat i Ösmo-Torö församling i 10 år. Foto: Max Möllerfält

Här blev konfirmationsundervisningen mycket betydelsefull för Allan. Han tycker även om att berätta om händelser i olika sammanhang och hittar alltid kommentarer till  uttryck och samtalsämnen. Han är en stor beundrare av Eyvind Johnsson och berättar gärna om de böcker han läst av honom.

Allan trivs väldigt bra här och undrar lite vart alla år tagit vägen. Jag svarar honom, att ibland kan det ju kännas som om man inte vill att tiden ska ta slut.

Allan höll sin predikan från kyrkans fina predikstol. Det var den helige Mikaels dag – skyddsänglarnas dag – och ämnet för predikan är änglarna. Det blev en fin predikan om makt och beroende, på gott och ont. Vi klarar inte allt själva, vi behöver hjälp. Vi behöver faktiskt både Gud och varandra. Allan sade ”även om jag är gammal, så är jag inte färdig än”. Så skulle vi alla behöva känna!

Efter högmässan bjöds till bords i församlingshemmet, där besökarna fick ta del av en god förplägnad, med fina snittar, kaffe och kaka. Dessutom många erkännande små tal, sånguppvaktning från kyrkans personal samt ett fint erkännande från konfirmanderna.

Annons

Jag kan inte här återge alla superlativer till Allan, men det var riktigt menat och kom från hjärtat och från änglarna. Vi hoppas att få se och höra Allan i något sammanhang framledes i vår kyrka.

Anna Möllerfält

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan