Annons

Annons

Annons

Nynäshamn

Läsartext
Babords Halsar och Tuesday rockade loss

Detta är en läsartext.

De två två körerna sjöng tillsammans. Foto: Kristina Skafvenstedt

Annons

Det var inte långt från att taket lyfte på Folkets Hus i Nynäshamn lördag 17 september när kören Babords Halsar och den skönsjungande kvinnliga sånggruppen Tuesday, rockade loss med DEO, Den Eminenta Orkestern, bestående av Ronny Algerydh, elbas, Leif E Jansson, trummor och Yvonne Westling Dahl, piano, allt under ledning av den alltid lika showande dirigenten Svante Lööf.

Annons

På programmet stod såväl gamla slagdängor som nyare låtar. Tuesday sjöng bl.a. den fina sången med Monica Zetterlund, med svensk text av Beppe Wolgers, ”Sakta vi gå genom stan” och Marie Fredrikssons ”Den bästa dagen”. Babords Halsar sjöng bl.a. ”Har du kvar din röda cykel”, Himlen är oskyldigt blå av bröderna Gärdestad, och det svängde till rejält. Publiken var med på noterna och sjöng allsång i ”Sånt är livet”, Fritiof och Carmencita” och andra välkända låtar.

Annons

Publiken uppskattade konceptet med god mat, nåt gott i glaset, trevlig konsert och lite nostalgisk allsång väldigt mycket och hoppades att det här ska bli en återkommande tradition.

Även vi på scenen hade väldigt roligt och trevligt. Sångkören Babords Halsar består idag av 33 män och kvinnor och tar gärna emot nya medlemmar. Du behöver inte kunna läsa noter. Vi övar på torsdagskvällar klockan 18.30 i Nynäshamns Segelsällskaps klubbhus på Strandvägen 13.

Sammanfattat av Eha Kern, sopran i Babords Halsar

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan