Annons

Annons

Annons

Insändare
"C- och L-väljare i Nynäshamn har åkt på en blåsning"

En undrande väljare riktar i en insändare kritik mot det lokala samarbete som bland andra Centerpartiet och Liberalerna nu har ingått med Sverigedemokraterna.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Man undrar vad Centerpartiets väljare tycker om det, med tanke på den nationella kampanj där man framställt sig som liberal garant mot den extrema högern", skriver insändarskribenten.

Bild: TT

Annons

Nu står det klart att de krympande borgerliga partierna i kommunen ska inleda ett samarbete med Sverigedemokraterna för att kunna behålla makten. Allt prat om att SD skulle förbli i opposition är förstås strunt; de är högerblockets näst största parti.

Det här var inte känt inför valet - högerpolitikerna var medvetet otydliga och spelade ner frågan.

Annons

Man undrar vad Centerpartiets väljare tycker om det, med tanke på den nationella kampanj där man framställt sig som liberal garant mot den extrema högern. Även de gamla folkpartisternas svängning är oväntad. Hade det ens kunnat ske för något år sedan när Daniel Adborn styrde partigruppen?

Annons

Nu hoppas jag att kommunens borgerliga politiker vågar gå ut och försvara sitt val, och att de inte bara gömmer sig bakom det moderata kommunalrådet. Hur ser Maria Gard Gunster och Mikael Persson på den ytterhöger som SD representerar, och som de nu gör sina partier till en del av? Hur är diskussionen inom partierna? Vad har de att säga de väljare som nu känner sig blåsta?

Undrande väljare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan