Annons

Annons

Annons

Insändare
"Samarbete mellan M och S skulle ge mer stabilitet"

Georgios Tsiouras i Medborgerlig Samling skriver i en insändare att han tycker att Moderaterna och Socialdemokraterna borde bilda en styrande koalition i Nynäshamn.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Georgios Tsiouras är ordförande för Medborgerlig Samling i Nynäshamn.

Bild: Linn Anglerfjord

Annons

Det ser ut som att Nynäshamn de närmaste fyra åren kommer att styras av en koalition bestående av M, KD, C och L med stöd av SD.

Vi i Medborgerlig Samling tror inte på att detta kommer att skapa de politiska förutsättningarna som behövs för att få Nynäshamn på fötter. Den metoden är redan beprövad och vi har ju sett hur det gått de senaste fyra åren. Återigen väljer man alltså ett minoritetsstyre, då med SN-stöd och nu med SD-stöd.

Annons

Annons

Förra gången lyckades samarbetet med SN hålla i ett antal månader, vi får se hur länge samarbetet med SD håller. Det kan inte bli bra när så många partier vill ha maktposition, alla partierna är vågmästare så risken kommer att vara överhängande att vi får fyra år av politisk handlingsförlamning.

Vi i Medborgerlig Samling skulle, för kommunens bästa, gärna se en lösning där M och S hittar en bra samarbetsöverenskommelse så att endast två partier behöver förhandla och komma överens i sakfrågorna. Men nuvarande valresultat skulle det dock betyda att ordförandeklubban lämnas över till S eftersom de är det största partiet, vilket kanske skulle vara nyttigt för några personer.

Att Moderaterna väljer att fortsätta med den maktkoalition som de gjort de senaste fyra åren visar bara på brister i handlingskraft, ledarskap, ansvar och intresse för att få Nynäshamn att blomstra. Som vanligt handlar det mer om att säkra sin egen makt och kamraternas heltids arvoden istället för att göra det som är bäst för kommunen.

Georgios Tsiouras, ordförande, Medborgerlig Samling Nynäshamn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan