Annons

Annons

Annons

Insändare
Därför ingår Centerpartiet ett avtal med Sverigedemokraterna

Centerpartiet i Nynäshamn skriver i ett insändarsvar om sin lokala överenskommelse med Sverigedemokraterna.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Det avtal som nu har upprättats mellan allianspartierna och SD har inget inflytande över den politik vi bedriver inom alliansen", skriver flera företrädare för Centerpartiet. Bilden är tagen vid ett kommunfullmäktigesammanträde i Nynäshamn.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Svar till ”Undrande väljare”

Det har framstått på flera håll, trots den korta tid som det framtida styret av Nynäshamns kommun har varit offentliggjort, som om allianspartierna har inlett någon slags koalition med Sverigedemokraterna. Så är det inte!

Vi i Centerpartiet vill bedriva vår centerpolitik och gick till val med ett allianssamarbete för ögonen. Det avtal som nu har upprättats mellan allianspartierna och SD har inget inflytande över den politik vi bedriver inom alliansen.

Annons

Annons

Alliansen har tecknat ett avtal med SD, för att säkra ett majoritetsstöd för att få igenom vår budget och de förslag vi har när det gäller personval.

Centerpartiet vill inte ha ett samarbetsavtal med Socialdemokraterna, och vi vill driva så mycket centerpartistisk politik som möjligt i vår kommun. Det anser vi är lättare i samarbete med övriga allianspartier, än om vi ingått en koalition med S och deras så kallade Regnbågsallians.

Avtalet mellan Alliansen och Sverigedemokraterna kommer inte att påverka Centerpartiets politiska arbete vad gäller värdegrund och politisk ideologi. Vi ser fram mot ytterligare en mandatperiod med allianssamarbete, med långsiktiga mål och ordning och reda i kommunens ekonomi.

Maria Gard Günster (C), kommunalråd

Patrik Larsson (C), gruppledare

Peter Wennerberg (C), styrelseordförande i Centerpartiets Nynäshamnskrets

Solveig Sigridsdotter Thörnblom (C), politisk sekreterare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan