Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför händer inget med cykelvägarna runt Svandammsskolan?

Elever på Svandammsskolan undrar i en insändare om kommunens politiker verkligen har för avsikt att förbättra cykelvägar som leder till skolor.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svandammsskolan.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Vad hände med de vuxnas löften? Är inte vår trygghet viktig? Vill man inte minska biltrafiken och skjutsandet? Allt prat om att det är viktigt att röra sig. Det lovas, men inget händer.

I våras redovisade skolans grönflaggrepresentanter vår undersökning vi gjort bland skolans elever där det framkom att vi var många som inte går eller cyklar på morgonen för vi känner en otrygghet och otydlighet runt skolan. Linjerna har sedan länge suddats ut och skyltningen är otydlig. Just vid skolan är trafiken hård på morgonen och det är svårt att veta var man ska gå eller cykla. Många blir istället skjutsade, vilket gör situationen ännu värre.

Annons

Annons

Vi lämnade våra synpunkter till politikerna och trafikansvarig och hade möten där det lovades att detta skulle vara ordnat till efter sommaren, men inget har ännu hänt.

Visserligen har man börjat bygga en fin cykelbana vid Kvarnängen, men det hjälper ju inte oss när vi ska till skola varje dag. Några stora hål är igenfyllda, vilket vi naturligtvis är glada över, men resten då?

Hur svårt kan det vara att fylla i lite linjer och sätta upp lite fler skyltar Cykelfrämjandets nygjorda enkät visar också att Nynäshamns cykelvägar räknas som hela regionens sämsta, så kan det ju inte få vara.

Svandammsskolans Grönflaggråd år 6

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan