Annons

Annons

Annons

Ädel avslöjad för naziförflutet

Efter nazistavslöjandet: Rebecca Ädel lämnar SD

Efter avslöjandet om Rebecca Ädels tidigare engagemang i nazistiska Nordfront lämnar hon nu alla politiska uppdrag och partiet med omedelbar verkan.

”Jag är i chock just nu”, skriver Johann Wolf, gruppledare Sverigedemokraterna Nynäshamn, i ett mejl.

Text

Rebecca Ädel lämnar Sverigedemokraterna efter Expressen och Expos avslöjande om hennes nazistsympatier. Johann Wolf skriver till NP att han är i chock.

Bild: Kristina Laitinen, Linn Anglerfjord

Annons

Rebecca Ädel avsäger sig samtliga politiska uppdrag och lämnar Sverigedemokraterna efter Expressens och Expos avslöjande om hennes tidigare engagemang i nazistiska Nordfront. Det skriver Johann Wolf, gruppledare för Sverigedemokraterna i Nynäshamn samt oppositionsråd, i ett mail till NP.

Annons

Annons

”Detta är oerhört allvarliga uppgifter som framkommit! Jag är i lite av chock just nu. Om det ligger någon sanning bakom anklagelserna är det helt förkastligt. Det ska i sådant fall skett för cirka 10 år sedan och jag har inte sett eller hört något om detta tidigare. Rebecca har jag uppfattat som en demokratiskt sinnad person och har bara gott att säga om hennes politiska gärning under den tid vi har samarbetat. Rebecca Ädel har nu lämnat in avsägelser till samtliga politiska uppdrag och dessutom nu lämnat partiet.”

Rebecca Ädel blev under torsdagen invald i kommunstyrelsen, men lämnar alltså nu både uppdraget och partiet med omedelbar verkan. Dessutom kommer kommunen utreda hennes anställning som lärare.

NP har sökt Rebecca Ädel för en kommentar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan