Annons

Annons

Annons

Ädel avslöjad för naziförflutet

Rebecca Ädels förklaring: ”Levde i sektlika förhållanden”

Nu uttalar sig Rebecca Ädel om avslöjandet kring hennes förflutna inom nazismen.

”Under tre års tid levde jag i sektlika förhållanden”, skriver hon i ett öppet brev.

Text

Rebecca Ädel ger sin sida av saken i ett öppet brev.

Bild: Linn Anglerfjord

Annons

I ett öppet brev publicerat på Sverigedemokraterna Nynäshamns hemsida har nu Rebecca Ädel uttalat sig om det nazistiska engagemang som Expressen och Expo avslöjade att hon haft.

Annons

Annons

Inledningsvis skriver Ädel att hon tar starkt avstånd nazism och rasism idag. Enligt henne hamnade hon i nynazistiska kretsar efter att hon träffade sin dåvarande pojkvän, som hon i brevet menar ska ha manipulerat och kontrollerat henne.

”Han var medlem i SMR och var precis så där manipulativ som media framställer dem. Under tre års tid levde jag i sektlika förhållanden med en kille som fick mig att ta mer och mer avstånd från min egen familj och som hela tiden höll mig i ett hårt koppel”, skriver Rebecca Ädel.

Hon beskriver att han hade total kontroll över hennes liv och även isolerade henne från alla utom honom själv. Vidare menar hon att hon lämnade nazismen när hon kom ur den destruktiva relationen. Numera, skriver Rebecca Ädel, arbetar hon aktivt emot nazism och rasism.

”Jag valde att engagera mig politiskt i Sverigedemokraterna för att göra skillnad och för att få bort personer som inte delar den värdegrund det svenska samhället bygger på; för att få bort kvinno- och främlingsfientlighet från partiet.”

Avslutningsvis skriver Rebecca Ädel att hon lämnar partiet för att hon inte vill att det ska förknippas med något som har med nazism eller rasism att göra.

NP har sökt Rebecca Ädel för en kommentar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan