Annons

Annons

Annons

Insändare
Hur står det till på Vanstaskolan?

En insändarskribent ifrågasätter i en insändare hur saker och ting fungerar på Vanstaskolan i Ösmo.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vanstaskolan i Ösmo.

Bild: Helene Skoglund

Annons

Efter avslöjandet om en lärare med nazistisk bakgrund så undrar man, hur går rekryteringen till hos rektorn på Vanstaskolan? Inför läsåret 2022/2023 så vet vi att det slutade minst fyra eller fem behöriga lärare på skolan, dessa sade upp sig, på grund av den så kallade ledningen.

Samtidigt anställer Vanstaskolan fem obehöriga lärare. Man byter alltså ut flera behöriga lärare mot obehörig personal. Har man personal som inte får sätta betyg som nu sätter betyg på våra barn?

Annons

Annons

Pedagoger säger upp sig på Vanstaskolan i protest. Allt detta samtidigt som samma rektor behåller en lärare som har nynazistiska kopplingar. Ja, tro det eller ej, men detta var inte okänt för skolan eller dess personal, men det har mörkats i flera år om denna SD-kvinna, Rebecca Ädel.

Hur kan detta få ske och fortgå med en uppenbarligen inkompetent ledning som bär det yttersta ansvaret för vilken personal skolan har och för våra barn och ungdomars framtid och utbildning?

Om behöriga pedagoger flyr fältet för att det är en inkompetent ledning, borde inte kommunen granska hela skolan då? Eller ska man som förälder behöva koppla in Skolinspektionen?

Orolig förälder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan