Annons

Annons

Annons

Insändare
Obegripligt att nominera någon som har hyllat mördaren vid Nickstabadet

Bertil Widmark skriver i en insändare om skandalen kring SD-politikern Rebecca Ädel.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Hur kan man tillåta någon som hyllat mördarna på Nickstabadet tillträde till våra demokratiska institutioner är komplett omöjligt att förstå", skriver Bertil Widmark.

Bild: Jennifer Berg Eidebo

Annons

Efter att ha tagit del av NP:s rapportering av skandalen runt SD-ledamoten Ädels framfart som aktiv nazistsympatisör och som tydligen deltagit i hyllningskören runt nazisledaren Klas Lund som var med och mördade Ronny Landin på Nickstabadet midsommaren 1986 så måste man verkligen ifrågasätta hur man sköter renhållningen inför inval i våra kommunala organ.

Annons

Hur kan man tillåta någon som hyllat mördarna på Nickstabadet tillträde till våra demokratiska institutioner är komplett omöjligt att förstå. Det trauma vi fick uppleva och den skam som drogs över orten Nynäshamn lever kvar än i dag.

Annons

Ansvaret ligger ju främst på dem som nominerade henne. Om man nu skall tro uttalanden från SD ordföranden Jimmie Åkesson skulle något sådant inte kunnat inträffa i årets val, men så skedde ändå! Jag känner bara en stor sorg att renhållningen från odemokratiska element  inte fungerar bättre.

Bertil Widmark

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan