Annons

Annons

Annons

Insändare
Oacceptabelt att ha person med nazi-förflutet i kommunstyrelsen

Rolf Hofsten i Pensionärspartiet skriver i en insändare om det faktum att den politiska vilden Rebecca Ädel tänker sitta kvar i kommunstyrelsen i Nynäshamn.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nynäshamns kommun bör inte styras av personer som har en bakgrund i Svenska motståndsrörelsen, påpekar Rolf Hofsten i Pensionärspartiet.

Bild: Helene Skoglund

Annons

När det avslöjades att nyvalda ledamoten av kommunstyrelsen i Nynäshamn, Rebecca Ädel, hade ett aktivt  nazistförflutet och hon därefter avsade sig sina kommunala uppdrag trodde jag att vi skulle slippa ha en nazist i  kommunstyrelsen.

Nu visade det sig att tillfredsställelsen över detta inte blev långvarig.

Rebecca Ädel har ändrat sig och tagit tillbaks avsägelsen. Det är således möjligt hon kommer att vara en av elva beslutande den 17 november och naturligtvis även vid alla kommande sammanträden under mandatperioden.

Annons

Annons

Då kommer vi alltså att ha en situation där Alliansen med fyra mandat först måste göra upp med Sverigedemokraterna (numera ett mandat). Sedan med politiska vilden Ädel, vars politiska bakgrund vi nu vet är ganska brunaktig, för att ha majoritet i kommunstyrelsen.

Då undrar man naturligtvis hur Marcus Svinhufvud och övriga partier i Alliansen kommer att agera. Blir det kanske en oppositionsrådspost även till Rebecca Ädel? Eller något annat slag av kohandel?

Vi har en intressant mandatperiod att se fram emot, det är säkert.

Rolf Hofsten, gruppledare för Pensionärspartiet i Nynäshamns kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan