Annons

Annons

Annons

Insändare
Det står inte väl till på Vanstaskolan

En orolig förälder uttrycker i en insändare oro över situationen på Vanstaskolan i Ösmo.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vanstaskolan i Ösmo.

Bild: Carina Albin

Annons

Svar på insändaren "Så står det till på Vanstaskolan" av förvaltningschefen Pär Olsson.

Det är inte så oväntat att förvaltningschefen belyser vissa delar men stoppar huvudet i sanden när det gäller andra och de faktiska problemen som finns  på Vanstaskolan.

En av de punkterna som lyfts i svaret från Pär Olsson är medarbetarundersökningen. Det Pär Olsson inte talar om är att dessa resultat gäller för läsåret 2021/2022 och då således för den före detta rektorn som slutat på Vanstaskolan nu.

Annons

Annons

Att då koppla dessa resultat till hur förhållandet är på Vanstaskolan läsåret 2022/2023 ger alltså inte en sanningsenlig bild av Vanstaskolan och hur personalen upplever ledningen nu.

Pär Olsson hänvisar till skollagen när det gäller betygssättningar. Att Vanstaskolan har rutiner för hur man gör vid obehöriga lärare. Min direkt konkreta fråga blir då: Hur sätter ni betyg i ämnen där det uppenbarligen finns obehörig personal, men som ändå ska sätt betyg på våra barn och ungdomar för HT22?

Jag kan inte hålla med Pär Olsson i hans bedömning om att läget är bra på Vanstaskolan. Frågan är hur detta drabbar våra barn och ungdomar.

När lärare mailar oss föräldrar att man skickar hem elever tidigare för att man som lärare tappat kontrollen på klassrumsmiljön, och att situationen är ohållbar i klassrummet. Så pass att man i mail uppmanar oss vårdnadshavare att komma och delta på lektionerna. Är detta ett stabilt läge på Vanstaskolan?

Att flertalet lärare är sjukskrivna och gått in i väggen denna termin måste också ses som ett dåligt betyg på hur rektor och skolledningen sköter sin personalpolitik.

När det gäller det mer tragiska fallet kring Rebecca Ädel och hennes kopplingar till NMR, så tar jag och med mig flera föräldrar för givet att hon ej kommer sättas in i tjänst på Vanstaskolan igen. Oavsett vad utredningen kommer fram till inom kommunens fyra väggar. För risken eller sannolikheten är att det även blir ett flertal elever som kommer byta skola och kommun.

Som tur är öppnar snart en ny skola i Vega, så flykten dit lär bli stor om detta vansinne får fortsätta på Vanstaskolan.

Fortfarande en orolig förälder med barn på Vanstaskolan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan