Annons

Annons

Annons

Sunnerby - Spångbro

Läsartext
PRO i Sorunda läggs ned

Nu har PRO-föreningen i Sorunda lagt ned sin verksamhet.

Text

Detta är en läsartext.

Nu avvecklas PRO i Sorunda. Foto: Max Möllerfält

Annons

Efter många års kämpande för att behålla Sorunda PRO-förening, hölls den 1 december ett medlemsmöte, där det beslutades att lägga ner Sorunda PRO.

Turerna har varit många angående Sorunda PRO-förenings vara eller icke vara. Det har under flera år varit svårt att få till en styrelse. De mest aktiva på platsen har jobbat och strävat, för att ge medlemmarna motivering till att behålla föreningen. Det har ordnats flera aktiviteter, dels för att rekrytera nya medlemmar och dels för att förmå ”befintliga” medlemmar att stanna kvar och framförallt att gå på medlemsmötena.

Annons

Annons

Irma, Marianne och Siv bör få en eloge, för det jobb de lagt ner under de senaste åren för att hålla föreningen flytande.

Beträffande rekrytering är det ju så idag, att 65-åringarna tycker att de är för ”unga” för att kallas pensionärer. Trots allt är man ju 65 år på papperet, sedan får man vara hur ungdomlig som helst. Det är ju bara trevligt att känna sig ung som pensionär och glad, som Tore Skogman sjöng.

Av de i dagsläget 71 medlemmarna, kommer 41 stycken att överföras till Ösmo PRO och resterande till Nynäshamns PRO, efter deras egen vilja naturligtvis.

Man gick även igenom en del praktiska saker som gäller lokal, inventarier och så vidare som inte behöver nämnas här.

Mötet besöktes av tolv medlemmar – säger väl lite av intresset, tyvärr – samt några från samorganisationen. Som avslut bjöds mötesdeltagarna på förtäring och en trevlig samvaro.

Anna och Max Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan