Annons

Annons

Annons

Läsartext
Säsongsavslut för torsdagsluncherna i Ösmo församlingshem

Anna och Max Möllerfält berättar om torsdagsluncherna i Ösmo församlingshem.

Detta är en läsartext.

Präströra med Fredrik, Allan och Peter.

Annons

Ösmo-Torö församling har under hösten, från september med en gång i månaden, anordnat torsdagslunch i sitt församlingshem. Jag är säker på, att många med oss har sett fram emot att få komma och äta gott, få någon form av underhållning och även kunnat underhålla varandra med trevliga pratstunder.

Jag kan nämna att under septemberlunchen var det en riktig ”präströra”. Det innebar att Allan, Fredrik och Peter, i en gryta hade rört ihop en del präster som bott och verkat i församlingen sedan gångna tider. Ur grytan slevade de upp var och en präst och berättade om tiden de verkat här och dessutom vissa kännetecken för dem. Det var intressant.

Annons

Vid oktoberlunchen framförde Anki – som en elegant Selma Lagerlöf – Fredrik och Johan en berättande presentation av Selma Lagerlöf och hennes författarskap. Det här var mycket proffsigt gjort.

Annons

Vid novemberlunchen presenterade Katarina och Unni ”10 okända kvinnliga kompositörer” Detta med anledning av, att de låtit år 2021 kallas ”kvinnans år” och då framhållit kvinnans betydelse inom musiken. Det har funnits många kvinnliga kompositörer och många kvinnor med annan betydelse inom musiken under de senaste 100 åren. Äntligen har kvinnan fått komma fram och vara med.

Katarina och Unni. Foto: Max Möllerfält

Innan lunchen fick nu deltagarna – på ett papper – para ihop rätt tonsättare med ett rätt påstående om henne. En annorlunda och djupt tänkande ”frågesport”. Någon av kvinnorna har sagt ”Ord lever först när de får tondräkt, eftersom orden är kroppen och musiken är anden” . Fint sagt, eller hur?Katarina och Unni engagerade alla på ett stimulerande sätt.

De trevliga torsdagarna avslutades i torsdag den 8 december, där ett fullsatt församlingshem intog jullunch. Det dukades fram julens karaktäristiska mat i precis lagom många sorter  - det brukar väl annars vara nästan alldeles för mycket, tycker många. Det här var perfekt avvägt och smakade väldigt gott. Som tillbehör till den goda maten serverades vacker sång, framförd av kökspersonal och präster.

Annons

Annons

Sångarna den 8 december. Foto: Max Möllerfält

Även detta i finstämda lagom portioner. Ett stort tack till församlingens ”arbetare” för ert arbete och era insatser till dessa otroligt fina torsdagsluncher.

Tack för i år!

Anna och Max Möllerfält

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan