Annons

Annons

Annons

Insändare
Det är hög tid att Sverige blir tryggt igen

Sverigedemokraterna skriver i en insändare om trygghet.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Johann Wolf (SD).

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Under Socialdemokraternas senaste åtta år vid makten har situationen fullständigt urartat. Sverige är idag det land i EU med högst antal skjutningar och dessutom det enda landet inom unionen där skjutningarna ökar. Oron i samhället är stor. Många undviker gator och torg, till och med hela stadsdelar. Andra vågar sig inte ut efter mörkrets inbrott överhuvudtaget.

Annons

Vi har i tidningarna kunnat läsa om mord, gängvåld och skjutningar i Sollefteå, barn som skjutits på lekparker i Eskilstuna och Huddinge, terrordåd i Stockholm och styckmord i Uddevalla. Det spelar ingen roll var i landet man bor. På ett eller annat sätt påverkas vi alla, givetvis även i Nynäshamn.

Annons

Sedan Fredrik Reinfeldt och Moderaternas "öppna era hjärtan"-tal sommaren 2014 har oerhört mycket hänt. Sverige har förändrats i grunden. Inte minst under den samhällsomskakande invandringsvågen 2015 och därefter. Allt det som gjorde Sverige till ett av världens allra tryggaste länder demolerades av de borgerliga- och socialistiska regeringarna på bara ett par decennier.

Några av de första sakerna som vi drivit igenom i Tidöavtalet är åtgärder med fokus på tryggheten, för att möta den eskalerande gängkriminaliteten och det brutala våldet. Och det är ingen hemlighet att vi Sverigedemokrater fick igenom oerhört mycket av vår politik i Tidöavtalet under förhandlingarna med M, KD och L.

Till en början ska straffrabatten för alla över 18 år tas bort. Ett system med anonyma vittnen kommer att införas. Dubbla straff för brott som har samband med kriminella nätverk kommer att bli verklighet. Vistelseförbud – exempelvis inom ett visst bostadsområde – för de som dömts för gängrelaterade brott, hedersbrott och våld i nära relationer ska införas. Möjligheten att utvisa gängkriminella som saknar svenskt medborgarskap, utan att de dömts för brott, ska utredas.

Sverige har för första gången på mycket länge fått en ärlig chans att bryta den destruktiva utveckling som socialdemokratin, tillsammans med en tidigare naiv borgerlighet, har orsakat vårt land. Nu börjar ett omfattande arbete med att göra Sverige tryggt igen. Nynäshamns negativa kriminella utveckling och droganvändandet kommer att minskas, men det kan ta lite tid.

Johann Wolf (SD), gruppledare Nynäshamn

Fredrik Lindahl (SD), riksdagsledamot och ordförande SD Stockholms län

Jimmie Åkesson (SD), partiledare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan