Annons

Annons

Annons

Basket

Läsartext
Bra vinter för Nynäshamns BBK

Inför jul- och nyårsuppehållet ligger Nynäshamns Basketbollklubb bra till i sin division 5-serie.

Detta är en läsartext.

Nynäshamns BBK. Foto: Privat

Annons

Nynäshamns herrlag i basketens division 5 fortsätter att utvecklas och inför säsongens seriepremiär uttryckte sportchefen Daniel Palm höga ambitioner.

Hösten inleddes dock knackigt, med tre förluster i de fyra första matcherna. Därefter följde dock tre raka segrar med mindre än fyra poängs marginal mot i tur och ordning Tumba, Hybrid och Lidingö.

Årets sista match gick på hemmaplan mot BK Foul, Gästerna återfinns i serietabellens nedre del och en seger för Nynäs var ett måste för att kunna haka på i toppstriden. Inledningsvis verkade det också som om denna motivation var rena raketbränslet för hemmalaget. Nynäs var inte bara fysiskt överlägsna. De verkade också avsevärt mer laddade än gästerna och behövde inte mycket mer än en quarter för att gå ifrån till en 20-poängsledning.

Annons

Annons

BK Foul visade dock mer vilja och kunnande under matchens gång och vad som inledningsvis sett ut att bli en promenadseger blev plötsligt inte lika solklart i halvtid. Till slut visade sig dock Nynäs storlek och rutin bli avgörande.

Anförda av point guarden Petter Tistad och power forwarden Helge Drebold kunde man avväpna alla BK Fouls försök till comeback och matchen slutade 66-38. Nyförvärvet Drebold visade sin klass med 26 poäng på högklassigt 60-procentligt skytte och ständigt ettrige point guarden Petter Tistad bidrog med 21 poäng, inklusive 3/5 från trepoängslinjen. Även laget i övrigt bidrog med fokuserat spel offensivt och intensivt, fysiskt spel i defensiven.

Insatsen lovar gott inför vårens seriematcher och med tanke på att det bara skiljer fyra poäng till serieledande Rågsveds IF så kan nog sportchef Palms högt ställda förväntningar fortfarande infrias.

Johan Jergander, Nynäshamns BBK

Fakta

Statistik

Helge Drebold 26 poäng, 9 returer.
Petter Tistad 21 poäng, 8 returer, 5 assists.
Matin Haso 8 poäng, 5 returer.
Linards Freidenbergs 6 poäng, 8 returer.
Andreas Lindberg 5 poäng, 3 returer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan