Annons

Annons

Annons

Insändare
Varför så skräpigt vid stationen?

Ulrika Westerberg undrar i en insändare varför Nynäshamns kommun struntar i att underhålla en skräpig och otrygg gångväg nära pendeltågsstationen Nynäsgård.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vid pendeltågsstationen Nynäsgård får skräpet ligga kvar så länge att området blir otryggt, påtalar Ulrika Westerberg. Foto: Privat

Annons

Öppet brev till Nynäshamn kommun om framförhållning för ökad trygghet och trivsel.

Den sista januari stängs en av cykel- och gångvägarna intill pendeltågsstationen Nynäsgård för ombyggnation. Alternativet för pendlare på den sidan spåret är att ta sig hem via en gångsträcka till rondellen, nära macken och snabbmatskiosken, en synnerligen mörk och skräpig sträcka.

Annons

Min fråga till kommunens planerare är varför det är så skräpigt, mörkt och dåligt underhållet med avseende på allt sly på sträckan mellan pendeltågsspåret och fram till rondellen? Det är rimligt att förvänta sig en tryggare och renare plats än det är nu: en ren skitsträcka.

Annons

Jag ägnade en halvtimme till att samla skräp och som rimligtvis kommunen borde sköta varje vecka, när medborgare inte klarar att slänga skräp på rätt ställe. Den hög jag har samlat vittnar om månader av neglekt.

Slyn är över ett år gammal och i gläntan mellan snabbmatskiosken och gångvägen är den betydligt äldre. Det har varit is och snöfritt flera perioder under dessa månader som skräpet kunde ha tagits bort.

Jag hoppas innerligen att slyn och skräpet försvinner mycket snart. Till dess kliver jag av tåget i Nynäshamns centrum om kvällarna.

Ulrika Westerberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan