Annons

Annons

Annons

Insändare
Kommunen lovar att städa och röja vid stationen

Nynäshamns kommuns parkchef Nina Sahlin skriver i ett insändarsvar att området kring pendeltågsstationen Nynäsgård ska städas och röjas.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nynäshamns kommun lovar att röja upp vid stationen Nynäsgård.

Bild: Kristina Laitinen

Annons

Svar på insändare ”Varför så skräpigt vid stationen”

Hej Ulrika och tack för din insändare! Självklart ska det inte vara så. Vi på stadsmiljöavdelningen kommer nu omgående att se över platsen lite extra, både när det gäller skräpet och slyet.

Området ingår vanligtvis i den ordinarie renhållningen där vi varje vecka plockar löst skräp från marken. Till våren, i samband med sandsopningen, gör vi även en fördjupad skräpplockning utefter gångstråk, badplatser och andra platser med många besökare.

Annons

Annons

Vi är väldigt tacksamma för alla medborgare som hjälper till att hålla Nynäshamn rent från skräp – en stor eloge till er! Om du upptäcker fler platser där det är skräpigt går det också bra att göra en felanmälan till oss på vår webbplats nynashamn.se/felanmalan.

Du nämner också att det är mörkt i området. Vi har kontrollerat sträckan och det är ingen brist på belysningsarmaturer här. Däremot arbetar vi just nu med att byta ut äldre armaturer till LED-belysning, vilket kommer att ändra ljusbilden på ett positivt sätt. Området kommer också att lysas upp mer och förhoppningsvis även upplevas tryggare när det nya bostadsområdet mellan Centralgatan och Nynäsgårds station växer fram. Det projektet kan du läsa mer om på nynashamn.se/tillväxt.

Nina Sahlin, parkchef i Nynäshamns kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan