Annons

Annons

Annons

Insändare
Alliansen drar skam över sig själva

Christer Dahl (S) riktar i en insändare kritik mot avskaffandet av lotstjänsten på Balder.

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den borgerliga alliansen borde lyssna på de boende på Balder, tycker Christer Dahl (S).

Bild: Helene Skoglund

Annons

Den borgerliga alliansen i Nynäshamn under ledning av Sverigedemokraterna har gjort det igen! Det vill säga tagit ett nytt ogenomtänkt beslut och som denna gång går ut över de äldre.

Fullt berättigat upprörda boende på äldreboendet Balder protesterar vilt när den borgerliga alliansen gör ett nytt försök att försöka avveckla den mycket uppskattade deltidstjänsten som lots på boendet. En tjänst som inte bara kommer de boende till del utan även många andra äldre inom kommunens gränser.

Annons

Annons

Efter ett borgerligt beslut i socialnämnden under mars 2020 sades den anställda personen vid Lotstjänsten upp, men togs efter vilda protester från både boende, allmänhet och flera olika partier (däribland Socialdemokraterna) tillbaka i tjänst igen.

Nu är det alltså dags på nytt, att försöka avveckla denna av äldre invånare mycket uppskattade tjänst. Notera därvid, att det endast rör sig om en deltidstjänst. Någon ekonomisk besparing att tala om, handlar det därför inte om. Till råga på allt skickar alliansen och Sverigedemokraterna fram en anställd tjänsteman, att svara på kritiken via Nynäshamns Posten. Tala om feghet!

Beslutet är ju en ren följd av alliansen och av Sverigedemokraterna fattade beslut.

Som socialdemokrat måste jag samtidigt passa på att påpeka följande: I den socialdemokratiska budgeten har vi avsatt 12 miljoner kronor mer till omsorgen än vad alliansen har gjort. Med en socialdemokratisk ledning i kommunen hade sålunda ett sådant här beslut aldrig någonsin blivit aktuellt!

Avslutningsvis vill jag bara lyfta det enkla faktum, att de borgerligas hattande med denna tjänst samtidigt innebär, att man på ett mycket okänsligt sätt bollar fram och tillbaka med en enskild anställd! Borgerlig personalpolitik i all sin glans, eller?

Annons

Alliansen och Sverigedemokraterna drar med detta beslut både skam och vanära över sig själva. Ni borde skämmas. Skärpning. Ni säger ju er vilja verka för kommunens bästa!

Christer Dahl, ordförande för Socialdemokraterna i Nynäshamn

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan